perjantai 14. maaliskuuta 2014

Lihamakaronilaatikko Bolognan tapaan

Joskus on kiva tehdä lihamakaronilaatikko vähän eri tavalla. Tämä pätkitystä spagetista (älä siis tee pätkäspagetista!) valmistettu laatikko on tosi hyvän makuinen. Kastike saa muhia pannulla jonkin aikaa, mutta uunissa sitä ei tarvitse pitää kauaa, se vain gratinoidaan uunin ylätasolla. Halkaistut kirsikkatomaatit puolitettuina ja ladottuina leikkauspinta ylöspäin laatikon reunoille ovat kivannäköisiä ja tomaatti sopii maun puolesta tähän hyvin. Nämä kirsikkatomaatit sopivat mun mielestä tähän laatikkoon tavallisen tomaatin siivuja paremmin, koska nämä eivät kostuta laatikkoa liikaa, vaan se neste jää tomaatteihin.  Jos mun valmistama ruoka on TODELLA hyvää, sen tietää siitä, kun Isäntä ottaa sitä lisää. Tätä laatikkoa hän santsasi niin monta kertaa, etten kehtaa sitä tähän kirjoittaa! Siis tehkää tätä koska vaan, arkiruoaksi, viikonloppuna, perheelle tai vieraille, kaikki käy!
















8:lle hengelle:
400 g katkottua spagettia, keitä ohjeen mukaan
tilkka oliiviöljyä
Muhennos:
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia suikaloituna
400 g naudan jauhelihaa 10 % tai 17 %
1 iso sipuli tai 2 pienempää sipulia pilkottuna
6 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 dl tuoretta persiljaa silppuna
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 muna
Päälle:
kirsikkatomaatteja halkaistuna (1 rs + vähän toisesta rasiasta)
1 1/2 dl parmessaania raastettuna
1 1/2 dl jotain tavallista juustoraastetta
(oreganoa)

Laita pekoni kylmälle pannulle ilman rasvaa. Kuumenna sitä kunnes rasva on irronnut. Lisää sitten jauheliha ja sipuli ruskistumaan. Kun sipuli on kuullottunut ja jauheliha ruskistunut, ripottele päälle jauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää maito ja sekoita muhennos tasaiseksi. Lisää persiljasilppu ja anna muhennoksen saostua hiljalleen kiehuen 5 -10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Ota muhennos liedeltä ja jäähdytä sitä hieman ja sekoita joukkoon muna. Keitä katkottu spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, muista laittaa tarpeeksi suolaa keitinveteen. Valuta spagetti ja sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä. Levitä spagetti voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada jauhelihamuhennos päälle. Lado halkaistut kirsikkatomaatit leikkuupinta ylöspäin kauniisti vuoan reunoille, paina vähän sormella, että uppoavat samalle tasolle kuin muhennos. Sekoita juustoraasteet keskenään ja ripottele laatikon pinnalle. Voit vielä halutessasi ripotella vähän oreganoa pinnalle. Gratinoi 250 asteisen uunin yläosassa 10 -15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa patongin ja hyvän vihersalaatin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva, että laatikko maistui! Mä olen tehnyt tätä vasta kerran, mutta ehdottomasti lisään vakioresepteihin, oli meilläkin melkoinen menestys ja helppotekoinenkin se oli. Oikein odotan, että meidän pojat tulee kotiin, että saan tehdä tätä heille, luulen että pojat tykkäävät!

      Poista