sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Broileri-pastasalaatti

Meidän pojat elää pastalla. Nämä urheilijanuorukaiset on kasvanut pastan kera ja syövät sitä yhä, joten lihamakaronilaatikon lisäksi halusin tehdä jouluaaton ruokailuun ruokaisan pastasalaatin, josta pojat (ja tietysti kaikki muutkin) pitäisivät. Tänä jouluna mulla ei ollut ollenkaan kalkkunarullaa eikä kalkkunan filettä, joten broileria sisältävä pastasalaatti sai toimia korvikkeena. Hellapoliisin sivuilta löytyi salaatti, jota muuntelemalla syntyi meidän makuumme sopiva, herkullinen salaatti, joka tuli meidän taloon jäädäkseen! Tätä salaattia voi tehdä viikonlopuiksi, kun syödään paremmin, illanistujaisiin tai juhlien noutopöytään.








n. 14 hengelle:
300 g pastaa (esim. trikolori tai fusilli)
600 g  broilerin hunaja-chili fileesuikaleita (tai jotain muuta makua)
1 omena kuorittuna, kuutioina
1/2 hunajamelonia paloina
pala purjoa silppuna
1 salottisipuli silppuna
1 keltainen paprika kuutioina
1/2 rs punaisia viinirypäleitä halkaistuna
1 rs kirsikkatomaatteja halkaistuna
Kastike:
n. 250 g majoneesia (1/2 Hellmann´s valkosipulimajoneesia, 1/2 kevytmajoneesia)
2 prk kermaviiliä
2 tl currya
2tl paprikajauhetta
ripaus suolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä se. Sekoita salaatin ainekset ja tee kastike. Sekoita kastike salaattiin ja anna salaatin tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.


3 kommenttia:

  1. Just omassa blogissa kuuluttelin hyvän broileri-pastasalaattiohjeen perään! Pitänee testata tätä. Luulen että en maustanut sitä omaa versiotani tarpeeksi, siitä johtuu se että en sen salaatin avulla päässyt taivaisiin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä versio teki kyllä meillä hyvin kauppansa, oli oikein hyvää! Pastasalaatti tarvitsee mun mielestä aika paljon mausteita, siinäpastan keittämisessäkin kannattaa käyttää reilusti suolaa.

      Poista
    2. Vihdoinkin tätä testasin ja tämä oli ihan SAIRAAN hyvää!!! Kiitos ohjeesta!! ♥

      Poista