lauantai 23. marraskuuta 2013

Lempeän tulinen kanakeitto

Tästä kanakeitosta tuli niin hyvää, että maku on suorastaan syntinen! Tein sitä 7 litran kattilallisen, joten resepti on isolle porukalle tai sitten sitä voi syödä muutaman päivän. Maku vaan paranee vanhetessaan. Porkkanoita ja perunoita kannattaa paahtaa kunnolla kattilassa, niihin saa tulla reilusti paistoväriä pintaan, se vaan parantaa keiton makua. Jos ei ole ennen chiliä käyttänyt, tästä reseptistä kannattaa sen käyttö aloittaa. Mä käytän yleensä niitä mietoja punaisia chilejä, joita myydään joka marketissa. Chili on kummaa tavaraa, nälkä vaan kasvaa syödessä, eli pikku hiljaa sitä vaan alkaa pitää tulisemmista sapuskoista. Tämä keitto ei kuitenkaan ole tulista, se on ihanan samettisen makuista, lopuksi vain tulee sellainen mukava jälkipotku tuosta chilistä!






7 litran kattilallinen:
tilkka öljyä
3 porkkanaa viipaleina
9 perunaa lohkoina
2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 iso sipuli pilkottuna
1 suuri tai 2 pienempää punaista paprikaa paloiteltuna
1 mieto punainen chili (siemenet poistettuna) pilkottuna ihan pieneksi
3 l vettä
3 kanaliemikuutiota
1 tl (tai maun mukaan) suolaa
1 (200 g) pss pakastemaissia

Laita ensin porkkanasiivut suureen kattilaan öljytilkkaan paahtumaan. Kun ne ovat saaneet väriä, lisää perunalohkot. Sekoittele juureksia, etteivät pala pohjaan. Kun perunatkin ovat saaneet väriä pintaansa, lisää paprika, valkosipuli, sipuli ja chili ja anna niiden pehmetä hetki. Sen jälkeen voit lisätä liemen eli veden ja kanaliemikuutiot. Anna porista hetki ja lisää sitten Koskenlaskija, maissi ja pannulla paistetut broilerin hunaja-chili suikaleet. Mausta suolalla ja anna keiton kiehua, kunnes maut ovat tasoittuneet ja juurekset kypsiä. 


4 kommenttia:

  1. Tämä on yksi parhaimmista keitoista, joka onnistuu vähän kömpelömmältäkin kokilta! Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Aikalailla saman tein paitsi että 1n sitruunaruohon sekä n 2dl kookoskermaa lisäsin. Hyvää tuli.

    VastaaPoista
  3. Tämän mukaan kun tekee, niin on tehtaan takuu.

    VastaaPoista
  4. Älyttömän hyvä keitto arkeen tai juhlaan. Lientä näillä määrillä aika paljon, eli ehkä itse vähentäisin jonkin verran nesteen määrää. Mutta on kyllä tosi maistuvaa, taidan tehdä jo kohta uudestaan 😋

    VastaaPoista