perjantai 27. kesäkuuta 2014

Mokkapalat - ne muhkeat, uunipellillinen

  Synttäreitteni kunniaksi vein töihin eilen suolaista ja makeaa tarjottavaa. Koska meillä on aika iso jengi siellä, päätin tehdä molempia uunipellillisen. Mokkapaloista pitävät suurinpiirten kaikki, siksi se oli takuuvarma valinta makeaksi tarjottavaksi. Kun muuta makeaa ei ollut tarjolla, palat saivat olla muhkeita. Etsintäni tuotti tulosta, sopiva resepti 60 cm leveään uuniin löytyi Pullahiiren leivontanurkasta, klikatuin mokkapalaresepti netissä, varmasti tulisi hyviä makeita paloja. Niin tulikin, ihan täydellisiä, muhkeita, meheviä mokkapaloja! Ps. uunipelti voi olla vähän matalampikin. Kun taittelet suuresta leivinpaperista pohjaosasta ylimenevät reunat, kiinnitä ne yhteen puolikkailla hammastikuilla yläreunoista. Ei ole väliä kuinka korkean piirakan teet, leivinpaperilla saat uunipeltiin korkeutta lisää.








uunipellillinen 60 cm leveään uuniin
Pohja:
6 munaa
5 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl kiehuvaa vettä
300 g margariinia
Kuorrute:
6 rkl vahvaa kahvia
6 rkl margariinia
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 1 pkt tomusokeria
Koristeeksi:
nonparelleja

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää joukkoon kolmessa erässä vuorotellen kuumaa vettä ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Sulata rasva ja lisää se viimeisenä taikinaan.  Sekoita taikinasta tasainen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (leveys 60 cm). Levitä taikina lastan kanssa tasaiseksi. Kypsennä uunin yläosassa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Sekoita kuorrute puolessa välissä pohjan uunissaoloaikaa. Aloita sekoittamalla kuuma kahvi ja sulatettu rasva. Lisää loput aineet ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Levitä se juuri uunista otetun pohjan päälle vielä kun pohja on lämmin. Ripottele samantien nonparellit pinnalle. Leikkaa piirakka jäähtyneenä neliöiksi.

Töistä tullessani Isäntä oli duunissa, mutta keittiön pöydällä oli ihania yllätyksiä.
Toi kasarikuva nuoruudesta on kyllä paras!









13 kommenttia:

  1. Kaikkien soisi
    pysyvän mieleltään
    sen verran nuorina,
    että he säilyttäisivät osan
    myös nuoruuden hulluudestaan.
    Sillä muuten alkaa helposti
    pipoa kiristää,
    sydän lyö vain väkisin,
    ja syviä uurteita
    pakkaa kasvoille
    ennen aikojaan.

    -Marleena Ansio-

    Sylintäydeltä ONNEA!!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nanne, aivan ihana runo, se osuu kyllä kohdalleen! ♥♥♥

      Poista
  2. Onnee :)
    Ja nyt varmaan sain kunnon ohjeen tähän herkkuun, vkl kokeillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tää resepti on ihan paras, kokeile ihmeessä.

      Poista
  3. Suuret kiitokset. Pitkästä aikaa rupesin selailemaan ruokablogeja uusien reseptilöytöjen toivossa ja sinun blogisi on aivan ihana. Ja mistä syystä? Koska täällä oikeasti on niitä reseptejä. Ei mainontaa , eikä kuvia kaiken maailman maistajaisista ym. vaan sinun itsesi tekemiä ohjeita. Hienoa, kiitos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia positiivisesta palautteesta. Teen itselleni tästä blogista pääasiassa sähköistä keittokirjaa, väsään omia reseptejä, lainaan muilta joko suoraan tai vähän muunnellen. Oikein mukavaa jos saan samalla jaettua muillekin käyttökelpoisia reseptejä. Mukavia kokkailuhetkiä sinulle!

      Poista
  4. Paljon onnea synttärisankarille :) Meillä on näköjään ollut tismalleen samat ajatukset, kun kumpainenkin on tehnyt pellillisen suklaisia herkkuja. Oikein muhkean ja herkullisen näköisiä mokkapaloja olet taas tehnyt - laitetaan resepti talteen. Puoliso on sellainen suklaahiiri, että on hyvä olla takataskussa uusia reseptejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset onnitteluista :) Kyllä näitä suklaisia herkkuja pitää silloin tällöin ja välillä vähän useamminkin väsätä! Onneksi vasta ensi viikolla tulee vähän sukua kahvittelemaan, ans kattoo mitä mä sitten keksin!

      Poista
  5. Mokkapalat maistuu aina, niihin vaan ei kyllästy, nams :)
    Synttärionnittelut!! Ihana toi valokuva!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset ja kiitokset onnitteluista! Kavereilta saatu kuva, otettu joskus ennen ajanlaskun alkua Sieravuorella!

      Poista
  6. Tein tällä ohjeella mokkapaloja, vähän uunipelliä pienemmällä vuualla, eli tuli aika paksuja paloja. En ole kuulemma ikinä vielä näin hyviä tehnyt :) Piijo

    VastaaPoista
  7. Tosi hyvää oli ja helppo tehdä tuo päällinen joka yleensä tuppaa epäonnistumaan...

    VastaaPoista
  8. Kiitos ohjeesta, ihan huippuhyvää tuli!

    VastaaPoista