perjantai 7. maaliskuuta 2014

Turkkilainen katkarapupaistos - karides güvec

Tässä taannoin tein päätöksen, että huomenna syödään katkarapuja. Näin ihan sen takia, että niitä tulee syötyä tosi harvoin. Muutama katkarapu joskus pizzan päällä ja tosi harvoin laivalla katkarapuleipää. Eipä juuri tule ravintolassakaan katkarapuannoksia tilattua. Sitten vaan niitä katkarapureseptejä selaamaan. Tämän reseptin olen joskus muinoin poiminut Maku-lehdestä, näytti sen verran herkulliselta, että meni kokeiluun. Vähän ensin epäilin tuota vihreää chiliä, että jos on hurjan tulista. Eipä ollut, oli mukavan lempeästi tulista ja mikä mukavaa näin maalaisen näkökulmasta, paikallisesta marketista saa näitä vihreitä chilejä irtona, joten ei tarvinnut mitään perhepakkausta ostaa. Meillä syötiin tämä paistos maalaispatongin ja hyvän salaatin kera. Täytyy sanoa, että kyllä oli maukasta syötävää, pitää muistaa tehdä useammin katkaravuista ruokaa! Tää  on muuten taas niitä herkkuja, jotka sopivat mainiosti ihan pääruokana syötäväksi joko sellaisenaan tai riisin kera ja sitten samoin, kuin niin moni muukin mun repteistä, tämäkin paistos on myös ihan omiaan illanistujaisissa muun tarjottavan ohella.








2 salottisipulia pilkottuna
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
1 vihreä tuore chili
tilkka oliiviöljyä
200 g tomaattimurskaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
200 g (pakaste)katkarapuja
50 g emmentaalia (ei kevytversiot!) raasteena

Poista chilin kanta ja siemenet ja pilko se pieniksi paloiksi. Kuullota pannulla öljyssä sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Käännä lieden levy pois päältä ja lisää sitten katkaravut ja sekoita pohjia myöten huolella. Ota katkarapupaistos pois liedeltä ja kaada se uunivuokaan. Levitä päälle juustoraaste ja anna paistoksen muhia uunissa 20 minuuttia 200 asteessa. Nauti heti maalaispatongin  ja hyvän salaatin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Oi, tää pitää kokeilla itekkin, vesi tirskahtelee kielellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olet katkarapufani, et varmasti pety, tää oli tosi hyvää ja oli tosi nopea valmistaa!

      Poista