maanantai 19. tammikuuta 2015

Mustikka-valkosuklaapiiras

Uutta vuotta meillä otettiin vastaan ihan rauhallisesti kotosalla. Vierailulla oli ystäväpariskunta, juteltiin mukavia ja syötiin hyvin, elikä ihan leppoisaa iltaa vietettiin. Rakettejakaan ei itse ostettu vaan katseltiin takapihalla muiden lähettämiä. Lasitetusta "ulko-olohuoneesta" oli mukavat näkymät joka suunnalle. Joulun mässäilyjen jälkeen halusin kahvipöytään jotakin erilaista ja päädyin mustikkapiirakkaan, jonka höystin valkosuklaalla. Herkullinen piirakkaohje on peräisin perunajauhopaketin kyljestä omin sovelluksin. Jugurtti tekee pohjasta erityisen mehevän ja täytteen joukkoon raastamani valkosuklaa antoi kyllä piirakalle ihan uuden ulottuvuuden. Jugurttina käytin turkkilaista mallia. Kannattaa kokeilla tota valkosuklaata vaikka sinne omaan lempireseptiinkin. Nyt kun tuo ruokakorin hinta on kovasti tapetilla S-ryhmän laskettua hintoja, taitaa silti se halvin valkosuklaa löytyä Lidlin hyllystä, sieltä mun suklaani ainkin oli peräisin. Tän kanssa voisi tarjota vaniljakastikettakin, mutta meillä sitä syötiin ihan "kuivana" vaan, kun emäntä halusi maistella sitä valkosuklaatwistiä!








Pohja:
125 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jugurttia
1 muna
Täyte:
3 dl maustamatonta jugurttia
100 g valkosuklaata raastettuna tai rouhittuna
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
4 dl (200 g) mustikoita

Sulata rasva. Sekoita sitten pohjataikinan kuivat ainekset keskenään. Anna rasvan vähän jäähtyä ja lisää loput ainekset kuiviin aineksiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se voidellun, halkaisijaltaan 27 cm olevan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjataikinan päälle. Ripottele mustikat pinnalle ja paista piirakkaa uunin alatasolla 175° noin 40 -50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.






7 kommenttia:

  1. Meilläkin mustikkapiirakka on aina sellainen takuuvarma tarjottava, ja etenkin jos tulee kiire tarjoiluiden kanssa/haluaa hyvää, mutta ei jaksa kokkailla kauaa, niin aina on mustikkapiirakkaa. Se vaan on niiiiin hyvää!!! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset ja yleensä se maistuu kaikille, oonkohan ikinä kuullut, ettei joku tykkää mustikkapiirakasta!☺

      Poista
  2. Valkosuklaa sopii kyllä melkein joka paikkaan. Onneksi on Lidl, muuten olisi vain yksi vaihtoehto -Panda. Ai niin taitaahan tosin Maraboultakin nykyisin löytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo Maraboun mallia vielä huomannutkaan, mulla on vaan Lidl ja Panda!☺

      Poista
    2. On se Maraboukin jo huomannut tämän markkinaraon!☺

      Poista
  3. Oo, mustikkasuu tykkää! Tässä piiraassa on kyllä aivan ihanat ainekset, joten pitää laittaa resepti korvan taakse. Valkosuklaa + mustikka = taivaallista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä piirakka oli erityisen hyvää tuolla valkosuklaalla höystettynä, kannattaa kokeilla!☺

      Poista