tiistai 24. helmikuuta 2015

Aurinkoinen kanakeitto

Mun miehen vuorotyö sotkee meillä kuvioita välillä niin, että ihmiset joutuvat vierailemaan meillä totutusta poikkeavaan aikaan nähdäkseen myös talon isäntää. Sisareni oli perheineen pitkästä aikaa visiitillä täällä päin, eikä auttanut kuin saunoa ja "poreilla" todella myöhään illalla maailmaa parantaen ja seuraavana päivänä kokoontua puolen päivän aikaan lounaalle koko konkkaronkka meidän siskosten vanhempia myöten. Heti kun tämä lounasvierailu varmistui, päätin että keitolla mennään. Päädyin broileriin, se maistuu yleensä vauvasta vaariin ja tässäkin pöydässä oli ikäjakauma 4:n ja 74:n väliltä! Paljon porkkanaa, vähän sipulia, valkosipulia, inkivääriä, palsternakkaa ja lanttua. Gnocchipastaa ja läjä appelsiineja. Olin aivan innoissani noista aineksista, enkä ollut väärässä, aineksista syntyi ihan superhyvä keitto, joka on myös superterveellistä, kunhan sen tekee täysjyväpastasta. Tätä voisi syödä myös ilman tota broiskua pelkkänä kasvis-pastaversioina.  Mulla oli murusteltua fetaa keiton kanssa tarjolla, sekin sopi keiton päälle hyvin. Resepti on isolle porukalle, mutta se on helppo puolittaa. Tein keiton kahdessa kattilassa, soseuttamisen jälkeen yhdistin soseet ja jaoin takaisin kattiloihin ennen pasta ja broilerin lisäämistä, jotta keitto oli aivan samanpaksuista ja makuista molemmissa kattiloissa, mun keittolevyillä paahtuu näemmä vähän erivärisiä kasviksia samalla lämmöllä!












n. 16 hengelle
500 g gnogghipastaa
1 kg broilerin maustamattomia tai miedostisuolattuja fileitä/pihvejä/suikaleita
2 kg porkkanaa
400 g palsternakkaa
250 g lanttua
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
sormenpään kokoinen pala inkivääriä
2 sipulia
öljyä kuullottamiseen
4 litraa vettä + 6 kanaliemikuutiota
4 -5 appelsiinin puristettu mehu (4 -5 dl)
2 rs (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
cayennepippuria
garam masalaa

Kuori ja paloittele juurekset. Laita keittokattilan pohjalle öljyä ja kuullota porkkanoita, palsternakkaa ja lanttua koko ajan sekoitelle, kunnes saavat vähän väriä ja pehmenevät. Lisää hienonnetut sipulit ja hienonnettu inkivääri ja anna kuullottua hetki. Lisää vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Keitä pasta erillisessä kattilassa ohjeen mukaan suolatussa vedessä, valuta ja jätä odottamaan. Kuutioi broileri ja paista kypsäksi pannulla öljytilkassa. Mausta tarvittaessa kevyesti suolalla. Purista appelsiineista mehua. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää appelsiinimehu, tuorejuusto ja mausta suolalla, cayennepippurilla ja garam masalalla. Sekoittele, kunnes tuorejuusto on sulanut. Lisää lopuksi keiton joukkoon broilerin palat ja pasta. Tarjoa keitto hyvän leivän ja murustellun fetan kera.





2 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä keittoa. Tää on taas sellainen ruoka, mitä voin tehdä sit kun isäntä on jossakin kalareissussa. Luulen että se ei olis yhtä innoissaan täsät kuin minä! ☺
    P.S. Ihana tuo viimeinen kuva! ♥ Olen ehkä vähän kade tuosta ulkoporealtaasta.... ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän mua jännitti tän keiton kanssa, kun oli siskon perhe ja mun vanhemmat syömässä. Onneksi kaikki tykkäsivät. Toi allas on kyllä aivan ihana, se on meillä kovassa käytössä, samoin pieni ulkosauna!♥

      Poista