torstai 2. tammikuuta 2014

Avokadopasta

Mikäs sen mukavampi tapa, kuin aloittaa tämän vuoden bloggaus viime vuoden puhutuimmasta suomalaisesta reseptistä, Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-kirjan avokadopastasta. Tuon pastan tekeminen on kummitellut mielessäni jo kauan. Eilen katselin reseptin ja tänään hain kaupasta puuttuvat ainekset. Olin epäilevällä mielellä, kun pilkoin chilin ja valkosipulin kulhoon, eikö näitä voisi vähän kuullottaa? Menin kuitenkin reseptin mukaan ja laitoin ne sinne kulhoon raakana, sitten limen mehua päälle. Raastoin juustot ja mittasin raasteet desilitramitalla. Mun mielestä ton koko juustoraastemäärän voi laittaa parmessanista, jos pecorinoa ei ole saatavilla. Silloin kannattaa laittaa suolaa vähän enemmän, pecorino on tosi suolainen juusto. Lehtipersiljaa en täällä maalla marketista löytänyt, joten piti tyytyä ihan tavispersiljaan, ihan hyvin se asiansa ajoi! Onneksi nykyään saa syöntikypsää avokadoakin kaupasta, sen voi käyttää samatien. Siinä vaiheessa, kun kastike piti sekoittaa lusikalla, en tiedä pitikö niitä avokadokuutioita vähän rikkoa sillä lusikalla. Mä tein niin, se kastike sekoittuu mukavammin pastan kanssa, kun se avokado ei ole ihan kuutioina. Tosta määrästä tulee noin kuudelle hengelle. Tämä pasta on tosi helppotekoinen ja maku on niin JÄRKYTTÄVÄN hyvä, että mä otin sitä kaksi kertaa lisää, samoin Isäntä. En siis voi tehdä tätä liian usein, koska tämä on liian hyvää, ihan totta! 







1 valkosipulin kynsi pilkottuna
1/2 chiliä siemenet poistettuna, pilkottuna
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa silputtuna
kourallinen (lehti)persiljaa silputtuna
30 g (1 dl) parmessania raastettuna
30 g (1 dl) pecorinoa raastettuna
400 -500 g spagettia
vajaa 1 dl pastan keitinvettä

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon. Ensin pohjalle valkosipuli, chili ja limetin mehu. Puolita avokadot, poista kivi ja paloittele ne terävällä veitsellä suoraan kuoriin. Palaset on helppo irroittaa kuorista kulhoon. Lisää suolaa ja mustapippuria ihan reilusti, sitten oliiviöljy ja yrtit sekä juustoraasteet. Sekoita kastike lusikalla. Valuta all denteksi keitetty pasta ja ota talteen hieman keitinvettä. Laita keitinvesi kastikkeen joukkoon, kippaa pasta kulhoon ja sekoita pasta ja kastike hyvin. Päälle parmessanraastetta ja rouhittua mustapippuria. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti