tiistai 31. joulukuuta 2013

Kreikkalainen maalaisperunasalaatti

En mä oikeesti tiedä millasta on maalaisperunasalaati Kreikassa, tämä on mun mielikuva siitä. Perunoita, punasipulia, fetajuustoa, kapriksia, oliiveja, paprikaa ja tilliä, niistä se rakentui. Niin moni aineksista sisälsi suolaa, ettei lisättyä suolaa tarvittu ollenkaan. Tänään uuden vuoden aattona sitä nautittiin nakkien, omatekoisen sinapin ja aurapatongin kera. Ihanat uuden vuoden aaton sapuskat siis nautittiin, nyt alkaa jo olla kiire uutta vuotta vastaanottamaan ystävien kanssa laavulla!








10 suurehkoa keitettyä perunaa
pieni kourallinen kapriksia silputtuna
1 lasiprk (n. 300 g) fetakuutioita valutettuna
200 g fetaa kuutioituna
1 punasipuli pilkottuna
pieni kourallinen tilliä rouheasti silputtuna
säilykepaprikaa (lasipurkista, esim. Lidl Freshina) 3 kpl paloiteltuna
1 prk (200 g) sitruunatäytteisiä oliiveja
vajaa 1 dl fetapurkin öljyä
mustapippuria myllystä

Kuori ja lohko perunat suurehkoiksi paloiksi kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita varovasti, etteivät perunat ja fetapalat hajoa. Lisättyä suolaa ei tarvita, kaprikset, feta, oliivit ja paprikat sisältävät suolaa. Laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti