keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kukkakaalisalaatti

Viime viikkoiselta koulutusreissulta Petäyksestä tarttui mukaan tämä yksinkertaisista yksinkertaisin todella hyvä kukkakaalisalaatti. Lounastimme seisovasta pöydästä, siellä oli tätä salaattia. Se maistui suussani niin hyvältä, että päätin koittaa kepillä jäätä eli kysyin mitä salaatti sisälsi. Eipä ollut montaa ainesosaa; kukkakaalia, kermaviiliä, majoneesia ja yrttejä. Yrttiosaltolta käytin puolikkaan puntin persiljaa ja vähän kuivattua oreganoa. Tähän ei kannata laittaa liikaa niitä yrttejä. Olen sitä mieltä, että mitä voimakkaamman makuisia yrttejä, sitä vähemmän kannattaa laittaa. Tarkoitus on, että kukkakaali on pääosassa ja yrtit maistuvat vienosti taustalta. Teillä varmaan on tehty tätä salaattia joka kodissa jo kauan, mutta mulle ja Isännälle tämä oli aivan uusi, hyvin mieluinen tuttavuus. Tästä todellakin tuli vakiosalaatti meidän ruokapöytäämme. Tein tätä herkkua eiliselle aterialle lisäkkeeksi. Sitä jäi ihan hyvä määrä ja tänään töistä tullessani ajattelin, että NAM, nyt saa taas syödä sitä. Ei saanut, Isäntä oli pistellyt sen poskeensa, NYYH! Pitää tehdä pian uudelleen, viimeistään viikonloppuna grilliruoan kaveriksi. On tosi kiva löytää uusia helppoja reseptejä, joiden avulla saa kasvikset maistumaan herkulliselta ja näin niiden käyttö lisääntyy kuin itsestään!








1 pienehkö kukkakaali
Kastike:
2 prk kermaviiliä
2 rkl majoneesia (Hellmann's)
ripaus suolaa
halutessasi ripaus pippuria
vähän haluamiasi yrttejä tuoreena tai kuivattuna (esim. persiljaa, timjamia, basilikaa, oreganoa yms.)

Leikkaa kukkakaalista lehdet ja kanta pois. Raasta se karkeaksi raasteeksi suoraan laakeaan astiaan.  Sekoita kastike erillisessä kulhossa. Silppua tuoreet yrtit ihan pieneksi silpuksi ja lisää kastikkeeseen. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja laita salaatti hetkeksi kylmään tekeytymään.




8 kommenttia:

  1. Minäkin olen joskus tainnut maistaa tämän tapaista salaattia, mutta koskaan en ole itse tehnyt. Kukkakaali on kyllä hyvää ja sopii kuin nenä päähän tälläisiin salaatteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän raastaa ihan nopsaan suoraan astiaan, sinne vaan yrtit ja kastike perään, kyllä on helppoa. Täytyy kulkee kaikki aistit avoinna tuolla "maailmalla", hyviä reseptejä on joka paikassa! Muuten, olen niin tonttu välillä vielä tän bloggaamisen kanssa, että ymmärsin vasta tänään lisätä sut ihan oikeasti tonne lukuluettelooni!

      Poista
  2. Ooh, mulle tämä on täysin uusi tuttavuus! Luulen, että tyttöni kiljuisi riemusta, jos jotain tällaista tekisin. Täytyypä muistaa kokeilla, kunhan grillailukausi pääsee kunnolla vauhtiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin, että kaikki muut on tehnyt jotain tän tyylistä, mutta ei näköjään olekaan. Kokeile ihmeessä, varsinkin sillon kun ei jaksa tehdä kaikkea ihan pitkän kaavan mukaan! Samat sanat Nannen lisäksi myös sulle, tämä tonttu ymmärsi vasta nyt lisätä sutkin ihan oikeasti tonne blogin lukuluetteloon!

      Poista
  3. Juuri tällaisista salaateista pidän: yksinkertaista ja hyvää, nopeaa tehdä. Kiitos tästä ohjeesta - heti tänään haen aineksia ja kokeilen. Sopii myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon erinomaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla tuota perusversioita ja sitten lisäillä joukkoon vaikka ananasta tai aurajuustoa ja viinirypäleitä. Ananas ja aurajuustokin kuulostaa hyvältä!

      Poista
  4. Tällaset on tosi hyviä. Huomasin, etten oo itekkään blogannut tällasesta, mut oon tehny sellasta mis on sitruunamehua ja suolaa. Ja toinen versio oli sellanen missä oli ananasta. Se sopi hyvin joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sain vinkin, että murusteltu aurajuusto ja viinirypäleet sopii tähän salaattiin hyvin. Nythän pystyykin jo muuntelemaan sitä vaikka miten, tulen tätä tekemään grilliruoan kaverina, joten kaikki versiot menee kyllä kokeiluun!

      Poista