sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Soija-inkiväärimarinadi broilerille tai possulle

Nyt se kesä sitten tuli. Grilli kaivettiin naftaliinista ja ensimmäisenä sinne pääsivät broilerin fileepihvit. Koska pihvit olivat jo miedosti suolattuja marinadissa suolaa ei saisi paljon olla. Päädyin tekemään takuuvarmaa luottomarinadiani, sillä marinoituna pihveistä tulisi ihanan lempeän makuisia. Sen ainekset löytyivät kotoa ja mikä parasta marinoimisajaksi reseptissä ilmoitettiin noin yksi tunti. Se sopi mulle, koska ei tullut lauantaina edes mieleeni esivalmistella tätä päivää. Olen tämän resepti joskus vuosia sitten netistä poiminut, mutta sen enempää ei enää ole havaintoa, mistä se on peräisin. Se sopii sekä broilerille, että possulle. Alla olevalla määrällä marinoi neljä broilerin fileepihviä tai yhden possun sisäfileen. Tee marinadi muovi- tai pakastepussiin ja anna marinoitua vähintään tunti, on mulla joskus ollut kuusikin tuntia broiskut tässä marinadissa ja hyviä on tullut. Tuoretta inkivääriä kannattaa ostaa tätä marinadia varten, se säilyy jääkaapissa muutaman viikon tai lopun voi halutessaan laittaa pakastimeen ja jos kesäflunssa iskee, muista tehdä inkivääristä tehokasta flunssajuomaa!






neljä broilerin fileepihviä tai 1 possun sisäfilee
Marinadi:
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl öljyä
1 rkl fariini- tai tummaa ruokosokeria
2 rkl soijaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 -2 tl inkivääriä raastettuna tai pieneksi pilkottuna

Laita marinadin ainekset suoraan muovi- tai pakastepussiin ja sekoita hyvin. Laita marinoitavat broilerit/possu pussiin ja sulje se huolellisesti. Hölskyttele pussia niin, että marinadi tarttuu joka puolelle. Laita pussi kylmää ja anna pihvien marinoitua tunnista muutamaan tuntiin. Voit pyyhkiä liiat marinadit ennen grillaamista talouspaperiin. Jos marinoit tällä marinadilla suolaamattomia tuotteita, voit ripotella pihvien tai fileen pinnalle suolaa grillauksen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti