maanantai 6. lokakuuta 2014

Omena-mascarponejälkiruoka

Tämä vallan ihastuttavan makuinen jälkiruoka syntyi täytekakun täytteen sivutuotteena ihan vahingossa. Halusin tehdä täytekakkuun yhteen väliin omenatäytteen, mutta eihän sitä paljoakaan sinne täytekakun väliin kulunut. Laitoin siihen kuitenkin purkin Flora Vanillaa ja purkin mascarponea, enkä viitsinyt niin hyvänmakuista täytettä poiskaan heittää ja sehän oli ihan valmis jälkiruoka sellaisenaan. Annosmaljoista tarjottuna siitä riittää täytekakun tekemisen jälkeen 4 -5 hengelle ja ilman täytekakkua 5 -6 hengelle. Isännän sisar oli meillä visiitillä maistelemassa tätä herkkua, johon ihastuimme kaikki ikihyviksi. Aikuisille voisi joukkoon tujauttaa pikku tilkan calvadostakin halutessaan.










5 -6 hengelle:
1 prk Flora Vanillaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk mascarponejuustoa
1 1/2 dl omenahilloa
1 -2 rkl sokeria
2 omenaa raastettuna
Koristeluun:
kanelitankoja
kanelia

Vatkaa Flora Vanilla kovaksi vaahdoksi. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja valuta raaste lävikössä. Lisää kaikki loput ainekset vaniljavaahdon joukkoon ja vatkaa sekaisin vatkaimen hitaimmalla teholla. Laita kylmään tekeytymään. Annostele jälkiruokamaljoihin, koristele puolitetuilla kanelitangoilla ja jauhetulla kanelilla. Tarjoa heti.




4 kommenttia:

  1. No ni joo, tästä herahti kuola jo ennenkun kerkes edes lukee läpi :) olisko mascarpone hiukan mun suosikki :D Ihana ohje ja kuvat myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy Sarppu sanoa, että sun tekemät jälkkärit innosti mua tekemään niitä myös, yritän jatkossa loihtia tänne jotain siltäkin saralta!☺

      Poista
  2. Herkullista, ja maistuisi kyllä meidän perheessäkin! Tätä on kokeiltava - omenoita riittää ja kylmiössä on aina mascarponea ja kermaa, kaiken varalta. On varmaan ihanaa myös kakun välissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli niin ihanan makuista, että sopii kyllä sinne kakunkin väliin vallan mainiosti, hyvää se on kyllä sellaisenaankin!☺

      Poista