lauantai 4. lokakuuta 2014

Pätkiskakku - kahvikakkujen aatelia

Tähän hurmaavaan suklaakakkuun törmäsin täälläKirsin keittiössä-blogin reseptiarkistossa, alun perin resepti on Myllyn Paras-sivustolta peräisin. Suussa sulava, helppotekoinen kakku vain paranee vanhetessaan, niin kuin ne kahvikakut usein tekevät. Sekoittelin tämän kakun siinä kattilassa, jossa sulatin rasvan ja suklaan, joten ei tullut tiskiäkään juuri lainkaan. Mehevän kakun voi mainiosti tehdä muutamaa päivää ennen tarjoilua, kuorrutuksenkin voi tehdä valmiiksi saman tien kun kakku on jäähtynyt. Jos peität kuorrutuksella koko kakun, anna kuorrutuksen saeta jäähtyessään melko paksuksi ja levitä se nopeasti lastalla kakun päälle. Jos taas haluat laittaa sen samaan tapaan kuin minä sen tein, jätä se hieman notkeammaksi ja kaada pikku hiljaa kerroksittain kakun päälle. Maustamattoman jugurtin sijaan käytin vaniljajugurttia, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Sen maku sopi kakkuun kuin nenä päähän. Täytyy kyllä sanoa, että tämä kakku kuuluu tästä lähtien tämän huushollin suosikkeihin.










2 l:n rengaskakkuvuoka
4 dl vehnäjauhoja (tai gluteiinitonta jauhoseosta)
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 -4 rkl kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
6 Pätkis-patukkaa
2 dl kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia (laitoin vaniljajugurttia)
3 munaa
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata (tai 100 g tummaa ja 100 g maitosuklaata)
100 g voita
Koristeeksi:
nonparelleja

Voitele ja korppujauhota vuoka. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää Pätkis-patukat joukkoon sulamaan. Ota kattila levyltä ja lisää joukkoon jugurtti ja munat. Lisää lopuksi kuivat aineet, sekoita hyvin, kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175° noin 45 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Sekoita kuorrute kattilassa, jäähdytä sekoitellen ja kaada tai levitä kakun pinnalle, kun se on sopivasti jähmeää. Koristele nonparelleilla. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä tarjottuna.





11 kommenttia:

  1. Hei, mehän ollaan leivottu samaa kakkua :) Totta, kakun voi leipoa hyvissä ajoin ja itseasiassa kakku on parhainta huoneenlämpöisenä. Mä leivoin näitä PaRan F-junnujen hyväksi... huomenna on myyjäiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsi, onpa mukavaa, että kommentoit heti tuoreeltaan, kävin lisäämässä tuon tarjoilulämpötilan vielä reseptiin. Mulla jäi tuo kakku tosiaan mieleen, kun sitä keväällä teit. Nyt kun meillä oli vieraita sitä tuli tehtyä, superhyvää!☺

      Poista
  2. Ihanan herkullisen näköinen! Tätä olen tehnyt joitakin kertoja ja puoliso tykkää kovasti minttusuklaisesta mausta. Juurikin yllätin isännän karkkivarkaista leivontakaapiltani - minttusuklaapallot olivat häviämässä parempiin suihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku pomppasi kerralla meidän perheen kestosuosikiksi, oli niin helppotekoinen ja herkullinen!☺

      Poista
  3. Tämä on loistava kakku! Meillä tätä on tehty mm. After Eightistä, tummasta Geishasta ja Budapestista. Geishainen versio vei meillä voiton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä muutkin suklaaversiot pitää laittaa korvan taakse ja kokeilla joskus, kiitos Anu vinkistä!♥

      Poista
  4. Pätkikset on kyllä hyviä ja sopivat myös kakkuun. Näyttää todella hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo kuorrutusidea tuolla tavalla syntyi siinä kun kaatelin sitä kuorrutetta kakun päälle. Laitoin lastan pois ja annoin sen olla tuolla tavalla!☺

      Poista
  5. Kiitos tuosta pakastusvinkistä, olen samaa mieltä, että kuorrutus kruunaa kakun. En voi tätä kyllä liian usein tehdä, se näytti katoavan turhan herkästi mun suuhuni!☺

    VastaaPoista