maanantai 24. marraskuuta 2014

Purjoinen feta-kanapiirakka

Tässä taannoin tarvittiin iltapalaksi jotain kivaa (vanhempi poika yökylässä!) ja päädyin taas suolaiseen piirakkaan, joka syntyi kotoa löytyvistä aineksista. Piirakan piti olla sen verran tuhti, että kevyen vihersalaatin kanssa tarjottuna sillä lähtisi nälkä. Päädyin tuttuun, turvalliseen ja herkulliseen pohjaan, joka sisältää rahkaa. Sitä löytyy aina mun jääkaapistani. Se on mukava tehdä, kun ei tarvitse kylmää välilllä, ei pistelyä, kaulintaa eikä esipaistoa. Taputtelu vain piirasvuokaan, täyte päälle ja uuniin, mikäs sen helpompaa. Tavallisten vehnäjauhojen tilalla kokeilin täysjyväjauhoja, niistä tulee loistava pohja. Mutta sitten se täyte, mitähän sieltä kaapista löytyi? Suikaloin puolikkaan purjon ja höyrytin sen kattilassa. Sitten mulla oli kilon peltipurkki niitä ihania Lidlin kreikkalaisia fetakiekkoja. Yksi kiekko päätyisi piirakkaan. Jääkaapissa oli paketti Kariniemen suolattuja minuuttipihvejä, pari pihviä päätyi suikaloituna pannun kautta täytteeksi. Eipä siinä sen enempää täytteitä tarvittukaan, sitten kielenvievän kinkkupiirakan kerma-munaseos päälle ja herkku uuniin. Superhyvää, en sano muuta!












28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka
Pohjan ohje on täällä
vehnäjauhojen tilalla käytin Myllyn Paras täysjyvävehnäjauhoja
Täyte:
1/2 purjo suikaloituna
200 -250 g murusteltua tai kuutioitua fetaa
2 Kariniemen minuuttipihviä (suolattua tai maustamatonta) suikaloituna
1/2 sitruunan mehu
Liemi:
3 munaa
2 prk ruokakermaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua tilliä

Tee pohja ohjeen mukaan ja taputtele se piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Viimeistele taikina vuoan reunoilta haarukalla. Sekoita täyteainekset kulhossa ja levitä vuokaan. Purista sitruunan mehua päälle. Sekoita liemiainekset ja kaada ne täytteen päälle. Paista piirasta 200° uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä piirakka leivinpaperilla, kun se on jonkin aikaa kypsynyt, ettei se pala päältä. Tarjoa haaleana vihersalaatin kanssa.







6 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta :) Koskahan mä muistaisin ostaa noita fetakiekkoja... Kauanko sellainen säilyy avattuna jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi Lidlin fetakiekot on aivan ihania, tosi hyvän makuisia ja ne säilyy siinä peltipurkissa vahvassa suolaliemessä oikein hyvin avattuna, ainakin pari viikkoa ne on mulla siinä ollut. Purkkiin on avaamisen jälkeen kätevä muovikansi. Fetahan on aistinvarainen tuote, joten sen maistaa kyllä heti, jos ne kiekot on hapantunut.

      Poista
  2. Näyttääpäs todella maistuvalta:) Täytyy laittaa tuo pohjan ohje talteen, kun minultakin löytyy aina vähintään se "Lidl:n 0,5 kg:n kittipurkki" jääkaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava pohja, kannattaa ehdottomasti ottaa talteen. Noista täysjyvävehnäjauhoista tehtynä vielä parempi kuin tavallisista vehnäjauhoista!☺

      Poista
  3. Kypsensitkö broilerit ennen vuokaan laittoa?

    VastaaPoista