lauantai 28. helmikuuta 2015

Vadelmakrustadit - makeiden sormisyötävien helmi

Viikko sitten, kun vietimme sisareni ja hänen siippansa kanssa iltaa saunoen ja porealtaassa katetulla terassilla, tarjottavat olivat altaalla. Emme siis kahvitelleet sisätiloissa ollenkaan. Pärjättiin oikein hyvin yhdellä makealla ja kahdella suolaisella sormisyötävällä, joiden piti olla sellaisia, etteivät ne tipahtaisi altaaseen, vaikka niitä siellä syötiinkin kuohuviinin kera. Makean ja toisen suolaisen sortin päätin tehdä krustadikuoriin. Terhin keittiöstä löysin ihanat vadelmakrustadit, joihin vielä lisäsin raastettua tummaa suklaata sisareni ehdotuksesta. Ihan superhyviä! Mua mietitytti se krustadien ongelma, että ne pitäisi tarjoilla tosi nopeasti täyttämisen jälkeen, koska kuoret pehmenevät helposti. Vuorasin krustadikupit ennen täyttöä sitruunamelissan lehdillä, jotka sopivat maultaan tosi hyvin täytteen kanssa ja poistivat kostumisongelman. Krustadikuoria löytyy ihan maalaismarketeistakin, meillä päin ainakin S-Marketin hyllyltä. Yhdessä paketissa on 24 täytettävää kuorta. Näitä superhelppoja ja superhyviä sormin syötäviä herkkuja kannattaa ehdottomasti kokeilla (myös muillakin marjoilla ja hedelmillä). Aivan ihania tarjottavia juhlapöytiin, illanistujaisiin ja ruokahalun herättäjäksi!






1 pkt krustadikuoria
sitruunamelissan lehtiä
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
120 g vadelmamarmeladia
hiven sokeria
vähän raastettua tummaa suklaata
Koristeluun:
tuoreita vadelmia

Vuoraa krustadikuoret parilla-kolmella sitruunamelissan lehdellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita loput täytteen aineet joukkoon. Täytä krustadikupit rahkatäytteellä ja laita päälle tuore vadelma. 




2 kommenttia:

  1. Ihanaa että tykkäsit ideastani! Näyttää niin hyvältä että pakko tehdä kyllä pian :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin tämän ideasi jo aikoja sitten, mutta vasta nyt tuli oikea hetki toteuttaa se, oltiin aivan ihastuneita näihin pikku herkkupaloihin!☺

      Poista