maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pähkinäinen vihersalaatti - simppeliä, hienostunutta ja hyvää!

Mä aloitan eilisten vierastarjottavien purkamisen helpoimmasta päästä eli yksinkertaisesta vihersalaatista, joka onnistui täydellisesti eli se oli SUPERHYVÄÄ, kaikki kuusi tykkäsimme kovasti. Yksinkertainen ulkonäkö petti pahasti, olisi luullut, että se on vähän tylsän makuista, mutta päinvastoin, se oli todella maukasta. Ajattelin taas, ettei näin yksinkertaista kehtaa julkaistakaan, mutta kun ne vieraat vaatimalla vaati, että tämä täytyy ehdottomasti laittaa blogiin. Olin visioinut tekeväni päivällispöytään kaksi salaattia, joista toinen olisi ruokaisampi broilerisalaatti ja toinen tosi simppeli vihersalaatti. Ajattelin, etukäteen, että tämä yksinkertainen salaatti muodostuisi parin sortin vihreästä, pähkinöistä ja vinaigretistä. Tein niitä tarjottavia tapani mukaan kovalla kiireellä Isännän toimiessa apukokkina. Salaatit kulhoon ja Isännän pilkkomat pähkinät perään. Ajattelin, etten ala mitenkään konstailemaan sen vinaigretin kanssa vaan teen hyvän, tutun ja turvallisen sinapilla,balsamiviinietikalla ja hunajalla höystetyn version. Salaatti oli aivan täydellistä, sopii niin hienoimmille päivällisille kuin arjen nopeatekoiseksi salaatiksikin!












60 g Mimis baby lehtikaalia (tai vastaava määrä esim. rukolaa, mizunaa tai versosekoitusta)
reilu kourallinen cashewpähkinöitä
Sinappi-balsamivinaigrettikastike:
pari kevätsipulin naattia tai 1/4 punasipulia
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
vajaa 1 dl oliiviöljyä

Pilko pähkinät terävällä veitsellä työlaudan päällä. Sekoita salaatit tilavassa kulhossa ja lisää pähkinät joukkoon. Laita vinaigretin ainekset pienempään korkeaan kulhoon öljyä lukuunottamatta ja vatkaa ne sähkövatkaimella sekaisin. Jatka vatkaamista ja lisää öljy ohuena nauhana joukkoon. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja laita salaatti hetkeksi kylmään tekeytymään. Sinappi-balsamivinaigrettikastiketta voit käyttää muidenkin salaattien kastikkeena.


Kukkasiskojen pääsiäistarjontaa!


2 kommenttia:

  1. Nam, varmasti on hyvää :) Joskus (tai oikeastaan aika usein) yksinkertaiset ratkaisut ovat parhaita :)

    VastaaPoista