perjantai 4. joulukuuta 2015

Porkkanakakku

Tämän herkullisen, mehevän, kostean porkkanakakun reseptin löysin vanhasta Maria Öhrnin kirjasta Pehmeät suklaakakut. Ei tämä kakku kyllä ole suklaata nähnytkään, vaikka resepti suklaakakkukirjassa olikin! Kakku on erittäin helppotekoinen, kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään, ei tarvitse vatkailla mitään. Kakku kannattaa tehdä 1 -2 päivää ennen tarjoilua ja kuorruttaa vasta tarjoilupäivänä. Kirjassa olleen rahkakuorrutteen vaihdoin tuorejuustokuorrutteeseen. Kakkua voi mainiosti tehdä kaikkina vuodenaikoina. Mä luulen, että seuraavaksi tätä kakku nautiskellaan meillä jouluaattoillan kahvipöydässä, silloin taidan maustaa kakun piparkakkumausteella!






22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka
Kakku:
2 1/2 dl neutraalia öljyä (laitoin rypsiöljyä)
3 1/2 dl sokeria
4 dl porkkanoita hienoksi raastettuna
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl muskottipähkinää
(voit korvata kanelin, kardemumman ja muskottipähkinän 2 -3 tl:llä piparkakkumaustetta)
1/2 tl suolaa
Kuorrute:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl sitruunamehua ja vähän raastettua sitruunan kuorta tai
1 rkl appelsiinimehua ja vähän raastettua appelsiinin kuorta)

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja korppujauhota reunat. Sekoita öljy ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon raastetut porkkanat ja sitten munat yksitellen. Sekoita kuivat ainekset keskenään eri kulhossa ja lisää seos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 -50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakun pitää olla kiinteä, mutta mieluiten vielä hiukan kostea keskeltä. Anna kakun jäähtyä ja laita kylmään odottamaan tarjoilua. Sekoita tarjoilupäivänä kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja vatkaa ne kuohkeaksi seokseksi. Levitä kuorrute kakun pinnalle, koristele haluamallasi tavalla ja laita kakku kylmään, että kuorrute jähmettyy. Jos haluat kuorruttaa kakusta myös reunat, tee kuorrutetta kaksinkertainen annos.





3 kommenttia:

  1. Mulla on tuo samainen kirja ja tätä ohjetta on tullut tehtyä parikin kertaa. Jos en aivan väärin muista, niin pohja on tässä todella mehukas ja kostea. :)

    VastaaPoista