perjantai 1. tammikuuta 2016

Pätkismoussekakku

Saimme kutsun ystävien luo uutta vuotta viettämään. Veimme tuliaisiksi kakun kahvipöytään. Mulla on joku Pätkis-mania meneillään, joten niistä sitten jotakin herkkua. Tuorejuustokakkua en ollut vielä Pätkiksistä kokeillut, joten päädyin siihen. Paras resepti löytyi Kanelitytön kakkuparatiisista, siihen lisäsisin vielä kahvia, tomusokeria, vaniljasokeria ja tilkan piparminttuaromia. Maku ja koostumus olivat kyllä ihan täydellisiä. Tämä helppotekoinen kakku on kyllä vähän vaarallinen, ei nimittäin ole helppoa olla ottamatta toista palaa, niin hyvää se on, Eipä ainakaan meidän neljän jäljiltä tästä 20 cm halkaisijaltaan olevasta kakusta kovin suurta palaa ystäville seuraavaksi päiväksi jäänyt!








20 -22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka
Pohja:
1 pötkö minttu (tai muita) -dominoita
50 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 pss Pätkis-mini bites-paloja
250 g mascarpone-juustoa
2,5 dl Flora Vanillaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
tilkka (n. 1/2 tl) piparminttuaromia
1/2 dl kahvia

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Murskaa keksit täytteineen, sulata rasva ja sekoita ne keskenään. Levitä keksimuru kevyesti ruokalusikalla vuoan pohjalle. Älä painele, jottei pohjasta tule liian kovaa. Laita pohja kylmään jähmettymään siksi aikaa, kun teet täytteen. Laita täytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutin ajaksi. Paloittele toinen pussillinen Pätkiksiä veitsellä pieniksi paloiksi. Vatkaa Flora Vanilla kovaksi vaahdoksi.  Sulata toinen pussillinen pätkiksiä vesihauteessa tai mikrossa. Pätkikset eivät sula sileäksi massaksi, mutta sekoittuvat silti tasaisesti muiden ainesten kanssa. Laita kulhoon mascarpone, rouhittu suklaa, sulatettu suklaa, tomusokeri, vaniljasokeri ja piparminttuaromi. Vatkaa tasaiseksi massaksi ja lisää Flora Vanilla hitaasti vatkaten. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sulata sinne kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Sipaise irtopohjavuoan reunoille pullasudilla kevyesti neutraalia ruokaöljyä (kakku irtoaa paremmin vuoasta) ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


4 kommenttia:

  1. Pätkiskakku on kyllä sellainen, että se takuuvarmasti lähes seurassa kuin seurassa tulee syöytä viimeistä murua myöden! :)
    Oikein hyvää uutta vuotta!! ♥

    VastaaPoista
  2. Pätkis on hyvää ja kakku näyttää älyttömän herkulliselta!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Ja siis nytten vasta huomasinkin luettuani tekstin, että oot löytänyt reseptin mun blogista :D Oli niin herkullisen näkönen, että piti tulla ensin suoraan kommentoimaan :D Ihanasti oot tuunannut, varmasti huippuhyvää noilla sun muutoksilla! ♥ Ja kauniisti koristeltu :)

      Poista