Ensin suuret kiitokset Kirsin keittiössä-blogin ihanalle Kirsille, joka kärsivällisesti opasti minua tähän bloggaamisen ihmeelliseen maailmaan. Ensimmäisen keitokseni, joka saa avata tämän blogin, tein viime keskiviikkona. Resepti on muistaakseni peräisin Ravintola Sevillasta ja julkaisija oli Turun Sanomat. Ensimmäinen paellani meni kuin kuumille kiville. Testaajina toimivat rakas aviomieheni ja vanhempi poikani tyttöystävänsä kera.
8 -10:lle hengelle
2 hienonnettua sipulia
3 murskattua valkosipulin kynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1 punainen paprika kuutioituna
2 tl kurkumaa tai sahramia
8 dl riisiä
4 tomaattia lohkottuina
2 dl valkoviiniä
1 1/2 dl kanalientä (tai vettä ja 2 kanaliemikuutiota)
2 dl vihreitä herneitä
2 dl makeaa maissia (tölkki tai pakaste)
(suolaa, pippuria)
1 sitruuna tai lime lohkottuna
persiljaa hienonnettuna
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. En omista paella-pannua, joten käytin wokki-pannua. Lisää broileri ja paprika ja paista muutama minuutti. Lisää kurkuma sekä riisi, ja kuullota taas muutama minuutti. Seuraavaksi lisää tomaatit, viini ja kanaliemi, sekoita. Kypsennä 20 minuuttia ja lisää vettä tarvittaessa, jotta paella ei kuivu. Lisää loppuvaiheessa herneet, maissi ja äyriäiset. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Koristele sitruunan lohkoilla ja persiljalla, ja tarjoa suoraan pannulta. Voit lisätä pinnalle vielä simpukoita ja katkarapuja koristeeksi.