sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Graavisuolattu lohi


Resepti on peräisin muistaakseni Pirkka-lehdestä. Tällä ohjeella graavattu lohi peittoaa mielestäni suurin piirtein kaikkien ravintoloiden ja pitopalveluiden versiot, joita olen maistanut. Kannattaa kokeilla. Sain muuten seuraavana päivänä kukkapuskan, koska kala oli ollut NIIN HYVÄÄ!




1 kg lohen keskipalaa
1 rkl sokeria
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 1/2 tl kokonaisia valkopippureita murskattuna
runsaasti tillinoksia

Leikkaa lohifileestä pois mahapuolen ohut rasva. Nypi mahdolliset pystyruodot pois. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri keskenään. Kuivaa kalan pinta. Levitä puolet seoksesta tasaisesti fileelle. Jaa pala keskeltä kahtia. Peitä toinen filepala kokonaan tuoreilla tillinoksilla. Aseta toinen filepala päälle tiiviisti niin, että toisen palan paksumpi selkäliha tulee toisen palan ohuempaa kylkilihaa vasten. Ota iso pala folioita ja ripottele sille puolet jäljellä olevasta mausteseoksesta.  Nosta kala päälle ja levitä loput mausteesta nahan päälle. Paketoi kala tiiviisti folioon ja muovipussiin. Nosta pussi astiassa jääkaappiin ja pane päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Anna maustua 1/2 -1 vrk, fileen paksuudesta riippuen. Käännä muutaman kerran graavauksen aikana. Poista tillinoksat ja mausteet ennen leikkaamista. Leikkaa fileet irti nahasta vinosti ohuiksi viipaleiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti