perjantai 7. helmikuuta 2014

Juustoinen broileri-pastasalaatti

Vanhempi poika tuli pitkästä aikaa iltapalalle tyttöystävänsä kanssa. Kuten olen jo useamman kerran todennut, meidän molemmat pojat tykkäävät pastasta, joten pastasalaatti oli takuuvarma valinta. Trikolorisimpukkapastaa näytti olevan kaapissa, siitä salaatille pohja. Lisäksi broilerin hunajaisia minuuttipihvejä suikaloituna ja paistettuna, purjoa, ananasta, omenaa, tuoretta kurkkua, maustekurkkua ja juustoa. Trikolori simpukkapasta on runsaskuituista, eli hyvä valinta ja ananaksena kannattaa käyttää Dolen Tropical Goldia, se on maukkainta purkkiananasta, jota olen maistanut. Sitten vähän pähkinää hakattuna höysteeksi ja öljykastike, että ainekset jäävät herkullisesti näkyviin. Öljykastikeeseen laitoin oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, sinappia, valkosipulin kynnen, sokeri, suolaa ja mustapippuria. Kastikkeesta tuli maukas, mutta se ei peittänyt salaatin ainesten makua, vaan toi maut paremmin esiin. Salaatti teki niin hyvin kauppansa, että siitä pitivät muutkin kuin minä itse. Tosi onnistunut, herkullinen pastasalaatti broilerista. Salaatti on sen verran kevyt, että sitä voi syödä hyvin ihan arkioloissa, mutta niin hyvän makuinen, että sitä voi hyvin tarjota myös juhlapöydässä.









5 dl kypsentämätöntä Trikolori simpukkapastaa
1 iso omena
pätkä tuoretta kurkkua
1 maustekurkku
reilu 10 cm pätkä purjoa
n. 50 g sinileima emmentalia
muutama pekaanipähkinä
Kastike:
3/4 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi pieneksi paloiteltuna
1 rkl sinappia
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Paloittele ensin broilerin minuuttipihvit ja paista ne pannulla kypsiksi. Laita ne kulhoon jäähtymään. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, laita keitinveteen vähän suolaa. Jäähdytä pasta ja kaada kulhoon. Valuta ananaspalat ja paloittele ne pienemmäksi. Kuori omena ja kuutioi se. Kuutioi myös kurkut ja juusto. Huuhtele, kuivaa ja suikaloi purjo. Pienennä pähkinät terävällä veitsellä ja laita kaikki ainekset kulhoon. Sekoita kastike ja sekoita se salaatin joukkoon. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Laita salaatti tekeytymään kylmään ainakin tunniksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti