perjantai 3. huhtikuuta 2015

Mascarponemunat - Hyvää pääsiäistä!

Näin jossakin kuvan tämän tyylisistä pääsiäismunista ja päätin kokeilla itsekin niiden värkkäämistä. Meille on tulossa ruokavieraita nyt pääsiäisen aikana ja näitä voisi laittaa pieneksi ihanaksi jälkiruokaherkuksi ruokapöytään. Kuuteen tällaiseen meni 8 munaa, se tarkoittaa sitä, että pari meni tuusan nuuskaksi ennen kuin hokasin, että näistä Kindermunista kannattaa leikata veitsellä vain pieni hattu pois ja suurentaa sitten sitä aukkoa sormin suklaata taittelemalla sen verran suureksi, että se muovihökötys tulee reiästä ulos. Nämä voi tarjota munakupeista tai vaikka pahvikennosta. Täytteen tein mascarponesta ja kermasta, "keltuaisen" Piltti mangososeesta. Pursotin täytteen pyöreäpäisellä tyllalla munankuoriin, tasoitin pinnan ja mangososesilmän lisäsin muovisella lääkemitalla. Voi sen varmasti pienestä pussistakin pursottaa varovasti, leikkaa vain pikkuriikkisen reiän pussin kulmaan. Kyllä nämä varmasti hyviä ovat, Kinderin ja Piltti mangososeen maun tietävät kaikki ja maistoin täytettä sen verran, että hyvää on. Jos kotoasi ei löydy näitä aineksia, huomenna ovat kaupat auki. Oiken hyvää pääsiäsen aikaa kaikille!












6:lle hengelle:
6 Kindermunaa
Täyte:
1 dl kuohukermaa
1/2 prk mascarponea
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
"Keltuainen":
Piltti mangososetta

Leikkaa Kindermunista veitsellä varovasti pieni hattu pois ja suurenna aukkoa sormin, kunnes saat muovikotelon aukosta pois. Laita munat munakuppeihin tai pieneen munakennoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vatkaimella mascarpone kermavaahdon joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin, leikkaa siihen aukko tai käytä pyöreäpäistä tyllaa ja pursota täyte suklaamuniin. Tasoita pintaa vähän teelusikalla ja pursota varovasti mangosose pienestä pussista tai muovisen lääkemitan avulla. Laita kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä. Nämä voi tehdä päivää-paria ennen tarjoilua.

IKKUNALAUDALLA KUKKIEN KELTA,
RAIRUOHO VERSOO JO LAUTASELTA.
PAJUJEN OKSISSA SILMUT UUDET,
SUKLAAMUNISSA SALAISUUDET.




4 kommenttia:

  1. Kivoja jälkkärimunia. :) Oikein mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hauskaa pääsiäistä sullekin, Rommirusina!☺

      Poista
  2. Ihania pikku herkkuja! Hauska idea tuo keltuainen... näyttää ihan aidolta!
    Aurinkoista pääsiäistä Eija ♥

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana idea ja hyvännäköisiä! Pitääpä laittaa ohje korvan taakse, lapset varmasti ihastuisivat kovasti tälläisistä jälkkäreistä! :)

    VastaaPoista