maanantai 3. helmikuuta 2014

Mansikkamoussekakku

Käytiin juomassa appiukon synttärikahvit ja vein hälle tämän kakun lahjaksi. Mansikkakakkua samettisen pehmeänä ilman mansikoita. Miten se on mahdollista? Pohjan tein Dominokekseistä ja voisulasta, pehmeästi taputeltuna vuokaan, ettei se olisi liian kovaa. Tuo keksien täytekreemi muuttaa pohjan helposti kovaksi, jos sen taputtelee oikein tiiviisti vuokaan. 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka oli aivan passeli tähän kakkuun. Vielä jäi kakkua huomisillekin kahvittelijoille. Mietin, että miten saisin täytteestä oikein todellisen moussen, suussa sulavan samettisen pehmeän. Mascarponea, maitoa sitä pehmittämään, tomusokeria, pari keltuaista ja rasia mansikkamarmeladia. Tämän cocktailin vatkasin kulhossa sileäksi. Toisessa kulhossa vatkasin Flora vispin ja vaniljasokerin vaahdoksi ja kolmannessa kulhossa pari valkuaista kovaksi vaahdoksi. Liivatelehdet liotin sitruunamehuun, sillä sitruunaa tarvittiin raikastamaan täytteen makua. Nämä kaikki yhdistämällä syntyi oikein onnistuneen makuinen mousse. Ruusupursotukset tein mansikkakermasta, tomusokerista ja vaniljareemistä. Kuten huomaatte, mun ruusut kaipaa vielä totta totisesti paljon harjoitusta! Kun oikein hempeän oloinen vaaleanpunainen kakku sai vielä suklaasydämiä koristeikseen, tulipa mieleeni, että tämähän sopisi vaikka ystävänpäiväkakuksi!










20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka
Pohja:
175 g (yksi pötkö) tavallisia Domino-keksejä
50 voita sulatettuna
Moussetäyte:
1 prk mascarponea
1/2dl maitoa
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
1 rasia (230 g) mansikkamarmeladia
2 valkuaista
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä + vettä liotukseen
1/2 sitruunan mehu
Päälle (tämän voi jättää halutessaan pois):
1rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemiä
Koristelu:
suklaasydämiä, teko-ohje on täällä tai haluamallasi tavalla

Murskaa keksit ja sekoita voisula niiden joukkoon. Taputtele keksiseos hellästi vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen. Laita kulhoon mascarpone, maito, keltuaiset, tomusokeri ja mansikkamarmeladi. Vatkaa seos huolellisesti, ettei mascarponeen jää paakkuja. Vatkaa toisessa kulhossa Flora vispi ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liota liivatelehdet vedessä. Yhdistä mascarponeseos ja Flora-vaahto käännellen. Sekoita sitten varovasti käännellen valkuaisvaahto seokseen. Kiehauta sitruunamehu ja liota sinne kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateneste ohuena nauhana moussen joukkoon (Vinkki: kaada teesihdin läpi, ei varmasti jää paakkuja liivatteesta). Öljyä vuoan reunat pullasudin avulla neutraalilla ruokaöljyllä ja tomusokeroi reunat. Kaada mousse vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään. Tee mansikkakermavaahto ja pursota ruusut päälle. Laita edellisenä päivänä kylmään jähmettymään laittamasi suklaaruusukoristeet kakkuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti