torstai 29. toukokuuta 2014

Isoäidin raparperipiirakka kanelikermalla

Mulla ei itsellä ole raparperia kasvamassa, mutta työkaverini Seija toi mulle muovikassillisen raparperia, kiitokset hänelle! Yks toinen työkaveri lupasi tuoda juurakon, sitä odotellaan. Ihan ekaksi mä halusin tehdä piirakan. Selasin kaikki raparperipiiras-reseptini ja silmiini osui tämä Elannon lehdestä muinoin poimittu ohje. Piiras oli vaan liian iso mun vuokiini, ei uunipellillinen, mutta melkein. Tätä oli pakko saada, joten muokkasin siitä 27 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaani sopivan kokoisen. Tän voisi myös tehdä 28 cm piirasvuokaan tai sitten suorakaiteen malliseen vuokaan. Kanelikermakin kuulosti hyvältä. Uskokaa huviksenne, että tämä tosi helppotekoinen piiras vie kielen mennessään. Ihan täydellistä kanelikerman kanssa!














27 -28 cm halkaisijaltaan oleva vuoka
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
150 g voita sulana
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl (erikois)vehnäjauhoja
Täyte:
1/2 l kuorittua ja paloiteltua raparperia
50 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Kanelikerma:
2 dl kuohukermaa
sokeria, kanelia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele vuoka, jos käytät irtopohjavuokaa, laita leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat. Sekoita munat ja sokeri hyvin. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos taikinaan. Sekoita sen verran, että saat tasaisen taikinan. Levitä taikina vuokaan. Pane raparperin palat tasaisesti taikinan pinnalle. Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan päälle. Paista kauniin ruskeaksi 25 -30 minuuttia uunin alatasolla. Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kanelilla. Tarjoa haalean piirakan kanssa.






10 kommenttia:

  1. Mukavan helppo ohje :) Täytyy ottaa talteen ja kokeilla, jos nuo mun raparperit joskus jaksaisivat kasvaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvänmakuinen piirakka ja kanelikerma sopii sille kaveriksi. Tykkään itsekin näistä vatkaimettomista (vau, mikä sana!) resepteistä!

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä hyvältä tämä sun ohje!! Täytyy minunkin laittaa talteen! :)
    Omassa pihassa raparperia ei vielä kasva, mutta jos tänään taas menisi mamman tykö "varkaisiin"....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on helppo ja herkullinen, kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. Komean muhkea piirakka! Näitä raparperi-ohjeita on nyt niin monissa blogeissa ja kaikki niin herkullisia ja tietysti kaikki pitäisi päästä testaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se raparperipiirakka alkukesään kuuluu ihan vakiona. Olen tehnyt monenlaisia raparperipiirakoita, tämä on yksi parhaista!

      Poista
  4. Nam! Ohje otettu talteen ja ensi viikolla kokeillaan - nyt kun nuo omatkin raparperit virkistyivät kasvamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Anne, huomaa tarjoiluastia, se on samaa sarjaa kuin sulla oli siinä madeleine-reseptissä!

      Poista
  5. Tätä tehdään viikonloppuna ja jos tekis kaks annosta ni sais pikkasen ehkä pakkaseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tässä jo mietin, että jos juhannukseksi tekisi seuraavan kerran!

      Poista