maanantai 26. toukokuuta 2014

Marinoitu punasipuli

Tässä taannoin meillä syötiin bulled porkia ciabattaleipien välissä. Jääkiekkoilija palasi "maailmalta" kotiin, niin pitihän äidin pojalle jotain herkkua tehdä. Tämä punasipulista valmistettu lisäke sopii bulled pork-aterialle kuin nenä päähän. Tämä on niin hyvää, että se sopii ihan minkä kanssa vaan, vaikka salaatteihin tai sellaisenaan leivän päälle. Tekeminen on helppoa ja maustua sipulit voivat viidestä minuutista seuraavaan päivään, joten nämä voi tehdä juuri ennen ruokailua tai edellisenä päivänä valmiiksi, jos on vaikka vieraita tulossa. Muitakin viinietikoita voi kokeilla, kun alla mainittuja, esim. sherryviinietikkaa. Mun yksi työkaveri laittaa aina roseepippureita joukkoon, joten lisään ne pippurit reseptiin sulkuihin. Ihan oikeassa olette, perässä seuraa pulled pork-resepti!






2 punasipulia
1/2 dl punaviini- tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl (rypsi)öljyä
1 tl mustapippuria myllystä
(roseepippureita)

Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita viinietikka, suola ja sokeri kulhoon. Lisää sipuliviipaleet joukkoon ja anna maustua noin viisi minuuttia. Lisää öljy ja mausta pippurilla. Lisää mahdolliset roseepippurit. Nauti heti tai anna marinoitua kylmässä vaikka seuraavaan päivään asti. Nauti salaateissa, leivän päällä tai lihojen lisäkkeenä.


2 kommenttia:

  1. On hyvää! Punasipuli toimii myös sitruunamehussa marinoituna. Pitääkin kokeilla vielä noita roseepippureita kaveriksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tuo sitruunamehu pitääkin laittaa korvan taakse, en ole koskaan siinä kokeillut, sain muuten vinkin, että vadelmaviinietikka toimii näissä sipuleissa hyvin!

      Poista