lauantai 31. toukokuuta 2014

Pehmeäsydämmiset suklaamuffinssit

Eräs ystäväni teki mulle ihanat servetinpidikkeet paperinarusta ja rautalangasta. Lupasin hälle palkkioksi leipoa jotakin. Ystäväni sattuu olemaan suklaaholisti, joten lähdin sitten suklaisia reseptejä selaamaan. Näiden muffinssien reseptin löysin Kääpiölinnan köökissä-blogista, alkuperäinen ohje on Gummeruksen Kuppikakut-kirjasta. Tuo suklaamuffinssien suklainen sydän hurmaisi varmasti ystäväni. Muffinssit olivat kerrassaan helppotekoisia, ensi vaiheiden jälkeen taikina vatkaimella sekaisin, puolet taikinasta alle, suklaanpalat väliin ja loppu taikina päälle. Alkuperäisohjeesta poiketen vein nämä ystävälleni jäähdytettyinä vaahdotetulla vaniljakastikkeella koristeltuna. Näyttivät maistuvan...Jos näitä ei ole kellekään viemässä, kannattaa nauttia näistä heti uunista ottamisen jälkeen vain hieman jäähtyneinä, kun suklainen sydän on vielä vähän valuva.












12 kappaletta
170 g vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
140 g sokeria
110 g pehmeää voita
2 isoa munaa
100 g tummaa suklaata
Pinnalle: tomusokeria

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Asettele muffinipellille 12 paperivuokaa.. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi seos vatkauskulhoon. Lisää pehmeä voi, sokeri ja kevyesti vatkatut munat. Vatkaa taikina sähkovatkaimella tasaiseksi. Lusikoi puolet taikinasta paperivuokiin. Paloittele suklaa 12 osaan ja painele palat kevyesti taikinan päälle. Lusikoi loppu taikina muffinssivuokiin niin, että suklaan palat peittyvät. Paista noin 20 minuuttia uunin keskitasolla. Kokeile kypsyys tikulla. Jätä muffinssit pellille 2 -3 minuutiksi, hunnuta tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä. Maistuvat hyviltä myös jäähtyneinä, silloin voi tehdä muffinssien päälle pursotukset vaikka vaahdotettavasta vaniljakastikkeesta.




4 kommenttia:

  1. Onpa söpöjä! Itte en osais tursotella kuorrutetta noin nätisti. Oon myös tunkenu muffinsseihin suklaata ja se on aivan ihanaa, varsinkin jotain erimakusii konvehteja yms :P~~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä toi pursottelu on ihan helppoa, kun on vaan oikeanlainen tylla. Kiva idea nuo konvehdit muffinsseissa, laitanpa sen korvan taakse!

      Poista
  2. Joo, mä oon laittanu esmes geishoja ja niit mis on jotain toffeeta/karamellia ja liköörinmakusii. Naaam! Tarvis joskus reenailla pursotteluu! Jostain täytekakuistakii sais sata kertaa komeempii jos ne ois pursoteltu tyylillä ja siis taidolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja tarttis olla niitä kohteita, jotka syö ne tekeleet, ettei vaan mene omaan suuhun! Kyllähän niitä tekisi vaikka liukuhihnalta, mutta kuka ne syö! Toi erilaisten pursottelujen kokeilu on ihan kivaa, ja ne tyllatkaan ei maksa kuin muutaman euron. Se on ihan hauskaa se pursottelu! ☺

      Poista