keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kurkku-raejuustosalaatti

Jos joku haluu tehdä helppoa, herkullista ja terveellistä salaattia, joka on valmista pikemmin kuin äkkiä, tässä olis nyt sellainen. Vahingossahan tämä syntyi, kun ei yks päivä ollut ruoan kanssa mitään lisuketta ja jääkaapissakin oli vain yksinäinen raejuustopurkki ja pieni pätkä kurkkua. Sitten me Isännän kanssa todettiin, että onpa tämä hyvää ja eikun salaatti toiseen astiaan ja normaalit kuvaussessiot käyntiin. Ei tätä tänne blogiin pitänyt laittaa, mutta täällä sen nyt vaan on. Tämän salaatin juju on tuo kurkun siivuttaminen juustohöylällä ja sitten siivujen suikalointi veitsellä. Kurkkusuikaleet ovat ihanan hentoisia, mutta niitä ei tarvitse valuttaa kuten raastettua kurkkua. Ripaus suolaa, vähän mustapippuria, loraus oliiviöljyä ja yrtiksi tilliä, niin on ihana salaatti valmis. Voisin kuvitella tarjoavani tätä vaikka juhlien noutopöydässä ja uskompa vielä, että se tekisi hyvin kauppansa. Huomatkaa kirpputorin neljän euron romukopassa meille ajautunut lasikulho, joka on nyt kuvattu ja valmis lähtemään uuteen kotiin. Onkohan se niin ruma, että on jopa jollain tavalla kaunis?


200 g raejuustoa
pieni pätkä kurkkua
ripaus suolaa
vähän mustapippuria myllystä
loraus oliiviöljyä
vähän tuoretta tilliä silputtuna tai hiven kuivattua tilliä

Valuta raejuustosta liika liemi pois. Siivuta kurkku juutohöylällä ja suikaloi siivut. Lisää ne raejuuston joukkoon. Mausta salaatti suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja tillillä. Nauti heti.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Onnea Lukolle jääkiekkokauden avanneen pitsiturnauksen voitosta! Kivikylä Areenalla tehtiin varmaan yleisöennätys aamun Lukko-Ässät pelissä, arvioisin, että väkeä oli lähemmäs 6000 henkeä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti