perjantai 8. elokuuta 2014

Marjaisa brita - ja bloggareille vinkkejä merkkien tekoon teksteissä!

Tämänkin kakun kuvat on pyörinyt tuolla kamerassa jonkin aikaa, joten on korkea aika postata ne. Brita on mun suosikkitäytekakkuni ainakin kesällä, kun se on niin helppotekoinen ja jotenkin ihanan ilmava. Tähän britaan käytin mansikoiden lisäksi pensasmustikoita ja mantelilastujen tilalla Wienernougat Crushia. Muuten kakku on tehty samalla hyväksi havaitsemallani reseptillä kuin aiemmin tänä kesänä pelkistä mansikoista tekemäni britakin. Tarjosin tätä, kun mulla oli tupa täynnä vieraita, osa Norjasta asti.
Kakun resepti on täällä
Jätä marengista mantelilastut pois ja korvaa ne laittamalla marjojen päälle Wienernougat Crushia.
Laita kakun väliin ja päälle puolet mansikkaa ja puolet mustikkaa.

Sitten siihen toiseen aiheeseen eli niihin merkkeihin, joita voi teksteissä käyttää. Osa on ne jo löytänytkin, mutta huomaan etteivät ihan kaikki. Mä löysin ne joskus vahingossa. Eli Alt-näppäimen ja näppäimistössä oikealla olevien numeroiden takaa löytyy kivoja merkkejä, joita voi käyttää vaikka kommentteja kirjoitellessa. Katso ensin, että sulla on Num Lock päällä. Paina sitten Alt-näppäin ensin pohjaan ja sitten yhtä numeroa tai useampaa numeroa peräkkäin. Sieltä löytyy kaikkea kivaa. Pienempien numerojen takana on yleensä samat merkit kaikissa koneissa, mutta eri tietokoneissa on vähän erilaisia merkkejä pidempien numerosarjojen takana, kannattaa kokeilla, mitä omalta koneelta löytyy. Alla muutama esimerkki mun koneelta:

Alt 1 ☺
Alt 2 ☻
Alt 3 ♥
Alt 4 ♦
Alt 5 ♣
Alt 6 ♠
Alt 7 •
Alt 8 ◘
Alt 9 ○
Alt 10 ◙
Alt 11 ♂
Alt 12 ♀
Alt 13 ♪
Alt 14 ♫
Alt 15 ☼
Alt 16 ►
Alt 17 ◄
Alt 22 ▬
Alt 26 →
Alt 27 ←
Alt 124 |
Alt 127 ⌂
Alt 133 à
Alt 171 ½
Alt 172 ¼
Alt 174 «
Alt 175 »
Alt 176 ░
Alt 177 ▒
Alt 178 ▓
Alt 196 ─
Alt 205 ═
Alt 248 ° (asteen merkki, tällä saa tehtyä sen uunin lämpötilan!)
Alt 220 ▄
Alt 223 ▀
Alt 254 ■
Alt 0134 †
Alt 0169 ©
Alt 0174 ®
Alt 0234 ê (0222 - 0255 pieniä kirjaimia vieraista kielistä, voi tarvita resepteissä)
Alt 0220 Ü
Alt 0252 ü


7 kommenttia:

 1. Kiitokset merkkivinkeistä! Mutta voi, nyt kun tähän yritän testata niin mitään merkkiä ei tulekaan, nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sulla on ne numerot koneessa sekä kirjaimiston yläpuolella että oikealla puolella, merkkien pitäisi tulla Alt-näppäimen ja oikealla puolella olevien numeroiden (Num Lock päällä) takaa. Paina ensin Alt ja sitten numeroa!

   Poista
  2. kiitos, nyt onnistuu. Näköjään pitää vielä painaa sopivasti eikä kiirehtiä ♥ ♪ Jee!

   Poista
 2. Kiitos myös mun puolesta noista merkkivinkeistä!! Ei ole ollut mitään hajua että miten niitä tehdään...
  Britakakku on kyllä niiiiin hyvää ja kuuluu kesään!! Mun täytyy kans blogiini päivittää kun tehtiin niin hieno britakakku kummitytön ristiäisiin, yhdessä kummitytön äidin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsos vaan, en ole lainkaan vastannut kommenttiisi, kun menin heti kurkkaamaan sun blogiisi! Siellä näytti olevan ihanat ristiäistarjoilut britakakkuineen. ♥

   Poista
 3. Enpä ole koskaan nähnyt tai kuullut noista merkeistä! Jossakin blogissa näin kyllä asteen merkkiä käytettävän ja sitä vähän ihmettelin... Kiitos sulle tästä :)
  Brita-kakkua en ole koskaan tehnyt, se on ollut aina siskon bravuuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa noista merkeistä on oikein käyttökelpoisia näissä teksteissä! Brita on todella helppo- ja nopeatekoinen, kannattaa kyllä kokeilla!

   Poista