keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Kermainen lohikeitto - se parempi resepti

Tein tämän keiton kesälomani aikana, kun lapset tyttöystävineen olivat visiitillä. Tänne blogiin se päätyy vasta nyt. Mietin, että mitä hyvää ruokaa heille laittaisin. Lohesta varmasti pitäisivät kaikki, sitä siis. Lähetin Isännän kauppaan lohiostoksille, mielessäni keitto. Päädyin kermaiseen lohikeittoon, olin juuri edellisellä viikolla sellaista syönyt. Ihan mielettömän hyvää, kyllä se kerma sen keiton tekee (ja voinokare!). Koska yksi syöjistä saapui muita myöhemmin, keitto olisi sellainen ruoka, jota oli helppo lämmittää. Se keitto oli suuri menestys, maistui koko jengille. Santsikierroksia taisivat ottaa kaikki pöydässä olijat. Mulla oli 7:n litran teräskattila ja 1,5 kg lohifilettä, peruna oli siikliä, siitähän se homma lähti käyntiin. Tämä keittoresepti sopii niille, jotka haluavat tehdä keittonsa fileestä, eivätkä käytä perkeitä liemessä. Isäntä sanoi, ettei meille enää ikinä tehdä lohikeitosta mitään "terveellisiä" versioita, vaan mennään aina jatkossa tällä tyylillä. Resepti on alla, olkaa hyvä:
7 litran kattilallinen:
2,5 l vettä
2 kalaliemikuutiota
4 laakerinlehteä
vajaa 20 maustepippuria
3 tl suolaa
6 kesäsipulia (tai 3 keskikokoista sipulia)
6 porkkanaa
15 isoa perunaa (siikliä)
1 nippu tilliä
1,5 kg lohifileetä
nokare voita
3 dl kuohukermaa

Laita vesi kattilaan kiehumaan. Lisää sinne liemikuutiot, laakerinlehdet, pippurit ja suola. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat ja lisää ne liemeen. Kuori ja pilko myös perunat ja laita nekin kattilaan. Poista tillistä kovat paksut varret, hienonna se ja lisää liemeen. Poista kalafileistä ruodot, poista nahka ja suikaloi tai kuutioi lohi. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää lohipalat keiton joukkoon. Lisää myös kerma ja voinokare. Anna hautua muutama minuutti, kunnes lohipalat ovat kypsiä. Tarjoa heti saaristolaisleivän kanssa.
4 kommenttia:

 1. Nam! Hyvältä näyttää! Kuinka monelle hengelle tuon kokoisesta annoksesta riittää? Kuinka monta teitä oli syömässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä oli sillä aterialla 6 henkeä, kaikki santsasivat ja vielä Isännän kanssa syötiin siitä pari kertaa sen jälkeen. Mitähän tohon nyt sanoisi sitten, ehkä 12 -14 hengelle!☺

   Poista
 2. Voi, kyllä maistuisi meidän sakissa :) Odottelenkin vesi kielellä, jos puolison viikonlopun kalastusreissun antina saapuisi muutama kilo lohta. Keittoa tehdään varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tuliaisina on iso saalis. Lohisoppa on kyllä yksi parhaita ruokia, mitä olemassa on!♥

   Poista