maanantai 13. lokakuuta 2014

Keltainen kanacurry

Miten se broileri onkin niin hyvää, ei siihen kyllästy koskaan, kun vähän vaihtelee reseptejä, miten sitä valmistaa. Tämä simppeli, nopeatekoinen kanacurry on peräisin Kariniemen sivustolta. Tän ehtii hyvin tehdä arkipäivänäkin töiden jälkeen, vaikka olis kuinka kova nälkä. Mun vanhassa reseptissä se on tehty fileviipaleista, mutta sittemmin reseptin broileri on sivustolla muutettu Broilerin hunajafileesuikaleisiin. Hyvä niin, sillä hunajan maku sopii tähän reseptiin, samoin marinadi tuo lisää keltaisuutta kastikkeeseen. Basmatiriisi on tälle hyvä kaveri, sopii kastikkeen itämaiseen henkeen. Muista huuhdella riisiä kylmällä vedellä ennen keittämistä, niin siitä irtoaa tärkkelystä ja pysyy sen takia irtonaisempana. Vinkkinä voisi vielä sanoa, että kannattaa kokeilla öljyksi kookosöljyä, se kestää tosi hyvin kuumennusta eikä siinä ole mitään sivumakuja, vaan se on täysin neutraalin makuinen. On se Christiano Ronaldo vaan niin ihana, vai mitä?








3 -4:lle hengelle:
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 keltainen tai punainen paprika
1 prk (400 g) kookosmaitoa
2 rkl keltaista currytahnaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Silppua sipulit. Ruskista pannulla öljyssä broilerin suikaleet. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja kuullota niitä hieman. Pilko paprika ja lisää se pannulle. Lisää lopuksi kookosmaito ja currytahna. Sekoita huolellisesti ja keittele miedolla lämmöllä parisenkymmentä minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti basmatiriisin kanssa.



5 kommenttia:

  1. Nami, hyvän näköistä settiä, vastaavanlaista tulee itselläkin kokattua usein arki-iltaisin. Pitääpäs kokeilla kookosöljyä, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kookosöljy on ihan paras öljy siihenkin, jos paistaa kunnon pihvejä valurautapannulla!:)

      Poista
  2. Oi, minun lempparia RIISIÄ ja kanaa!! Tätä täytyy kokeillA, kuulostaa vallan ihanalta. Ja tuo basmati-riisi on suosikkini, en muuta osaa enää ostaakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Basmati on hyvää riisiä, mutta tiedätkö Anne, olen maistanut vielä parempaakin, pienijyväistä thairiisiä, en vaan tiedä mistä sitä saisi näiltä leveysasteilta!:)

      Poista