keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Sormisyötäviä - viisi helppoa reseptiä

Tässä tulee lupaamani reseptit Korukeitaan kutsuvierastilaisuudesta. Pientä näpräämistä näiden tekeminen vaatii, mutta ohjeet ovat tosi simppeleitä. Siirappipipareiksi kannattaa valita halkaisijaltaan pieniä pipareita, jotta ne ovat päällystettyinä suupaloja. Omani löytyivät S-Marketista, X-tra-sarjasta. Vinkkinä voisi sanoa, että joulun aikaan, kun tekee siirappipipareita, kannattaisi tehdä pellillinen ihan pienellä muotilla, niin saa suupalan kokoisia naposteltavia glögin kanssa nautittaviksi. Niitä voi sitten päällystää homejuustolla ja hillolla. Kyllähän ne omatekoiset aina ostopiparit voittavat mennen tullen. Pieniin leipäsiin kannattaa valita niin pieni muotti, että leivät saa syötyä vaikka yhdellä haukkauksella. Mä käytin muottina metallisen viinamitan pienempää pyörylää. Mun mitallani  yhdestä ruispuikulapaketista tuli 90 leipästä! Mukikakku on näyttävä tarjottava ja mukava syödä lusikalla. Kaurakekseistäkin kannattaa valita halkaisiljaltaan mahdollisimman pieniä, mä löysin pienimmät Lidlistä. Laitan nämä reseptit tänne sen kokoisina, kun itse ne tein, mutta jos tekee esim. noita pieniä leipäsiä, eipä niihin paljoa päällisiä kulu!





Omenainen mukikakku
n. 1 tarjottimellinen:
Diggestivekeksejä
vispi- tai kuohukermaa tai Flora Vispiä
vaniljakreemijauhetta
sokeria, vaniljasokeria
omenaa raastettuna
omenahilloa
kanelia

Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla, vatkaa se sitten vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhetta (2 dl kermaa/ 1 rkl vaniljakreemijauhetta).  Raasta edellä mainittuun määrään 1 omena karkeaksi raasteeksi, valuta raasteesta nesteet pois ja lisää se kermavaahdon joukkoon. Lado laseihin tai kertakäyttömukeihin kerroksittain ensin murusteltua keksiä, sitten lusikallinen omenahilloa, ja kermavaahtoa. Tee toinen kerros samoin ja ripottele päällimmäiseksi kanelia.








Homejuustopiparit
pieniä pipareita
Aurajuustoa
maitoa
lakka- tai viikunahilloa

Murustele homejuustoa haarukalla, laita pikku hiljaa maitoa joukkoon ja sekoittele haarukalla, että saat juustosta sopivan notkeaa. Laita lusikalla yksi nokare piparin päälle. Kruunaa pipari tilkalla lakka- tai viikunahilloa. Tarjoa heti, etteivät piparit ehdi pehmetä. Juomaksi sopii (kuohu)viini tai lämmin glögi.








Juuresmuusileipäset
Fazerin ruispuikulaleipää
pähkinärouhetta

Tee juuresmuusi perunasta ja porkkanasta, laita reilusti kuorittuja valkosipulin kynsiä keitinveteen juuresten kanssa kiehumaan. Laita reilusti tuorejuustoa muusin sekaan, äläkä jätä sattumia, vaan vatkaa se sileäksi, että se on helppo pursottaa. Muusi kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, että se ehtii jäähtyä. Notkista tarvittaessa maidolla. Ota leivästä pienellä, suupalan kokoisella pyöreällä muotilla pyörylöitä, pursota päälle juuresmuusia ja koristele pähkinärouheella. 






Punajuurimousseleipäset
Fazerin kaurapuikuloita
(kostutukseen vedellä laimennettua sitruunamehua)
Punajuurimousse:
punajuuria
smetanaa tai turkkilaista jugurttia
kermaa vaahdotettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus hunajaa
koristeeksi ruohosipulisilppua

Keitä punajuuret ja kuori ne. Kuutioi ja anna jäähtyä. Soseuta punajuuret, vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä ainekset. Aineksia kannattaa yhdistellä pikku hiljaa lisäämällä, ettei moussesta tule liian löysää. Ota kaurapuikuloista pienellä pyöreällä muotilla leipäsiä ja kostuta ne sitruunamehulla pullasutia käyttäen. Pursota leipästen päälle punajuurimoussea ja koristele ruohosipulisilpulla. Tarjoa heti.




Päällystetyt kaurakeksit
pieniä kaurakeksejä
Päälle:
tomusokeria
pikakahvijauhetta
vaniljaista capuccinojauhetta (Lidl)
kahvia
Koristeluun:
nonparelleja

Sekoita pikakahvijauhe ja capuccinojauhe tomusokerin joukkoon ja notkista seos sopivaksi kahvilla. Levitä tomusokerikuorrute kaurakeksien päälle ja koristele nonparelleilla. Anna jähmettyä. Nämä voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä valmiiksi.


2 kommenttia:

  1. Nami! Nämä kaikki tuntuu aivan ihanilta. Tuo juuresmuusijuttu menee heti kokeiluun ja noita pipareitakin taidan leipoa vähän pienemmillä kukkamuoteilla. Ihania pikkujouluherkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota juuresmuusia kannattaa muutenkin kokeilla, peittoaa monen lihan kera perunamuusin mennen tullen!☺

      Poista