keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Paistettu feta - herkkujen herkku!

Meillä syödään fetaa tosi paljon, sitä on melkein aina jääkaapissa. Alkuviikolla tuli mieleeni tarjota iltapalaksi joskus alkuruokana tarjoamaani paistettua fetaa. Se oli nimittäin superhyvää. Tähän sopii taas tosi hyvin se Lidlin peltipurkissa myytävä pyöreä feta, tai mikä sen nimi nykyisin lieneekään. Siitä juustosta voi huuhdella suolaa pinnalta pois tai valmistaa huuhtelematta niin kuin mä sen teen. Se ei vaadi mitään mausteita, pelkkä leivitys kananmunalla ja korppujauhoilla riittää ja ne kiekot kannattaa paistaa oliiviöljyssä, se on öljyistä maultaan sopivin fetan kanssa. Vastapaistettuna, salaattipediltä tomaatin kanssa tarjottuna se vie kielen mennessään. Viimeisenä silauksena kannattaa oheen laittaa lohko luomusitruunaa, pieni puraus hyvää sitruunamehua kruunaa näet koko komeuden. Jos olet fetan ystävä, tämä kannattaa ehdottomasti kokeilla!










Pyöreitä fetakiekkoja (Sofra/Lidl)
Leivitykseen:
kananmunaa
korppujauhoja
Paistamiseen:
hyvää oliiviöljyä
Tarjoiluun:
salaattia
tomaattia
luomumusitruunan lohkoja

Tee salaattipeti lautasille tai tarjoilulautaselle valmiiksi. Lohko tomaatit ja sitruuna valmiiksi työlaudalle odottamaan. Vatkaa muna kevyesti syvälle lautaselle ja laita toiselle korppujauhoja. Laita reilu loraus oliiviöljyä paistinpannulle ja kuumenna öljy. Halkaise fetakiekot ja pyörittele ne ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Paista pannulla kullanruskeiksi. Varo, ettei juusto sula liikaa. Nosta fetakiekot salaatinlehtien päälle, laita oheen tomaattilohkoja ja sitruunan lohko. Tarjoa heti. Purauta sitruunamehua fetan päälle ennen syömistä.




4 kommenttia:

  1. Me ollaan kans fetan suurkuluttajia ja mun on jo kaaaaauan pitänyt testata tätä! Nyt taisin saada sen lopullisen kipinän ja heti pääsiäisen jälkeen kokeilen!
    Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa!!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, hyvää pääsiäistä teillekin päin!♥ Me ollaan Isännän kanssa molemmat ihan fetahulluja, siitä on hyvä keksiä uusia reseptejä!☺

      Poista
  2. Voi miten kaunis annos. Mulla aukko sivistyksessä ja tuollaiset juustokiekot ihan käyttämättä. Pitääpä katsella Lidlistä ens kerralla. Joskus sielläkin tulee käytyä (meillä lähin 30 km pääässä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimmi, meilläkin on lähimpään Lidliin yli 20 km, mutta jos ei ole asiaa sinne päin, me lähdetään varta vasten sinne kauppaan sitten kun ne tietyt sortit joita sieltä ostan loppuvat kaapista!☺

      Poista