tiistai 20. lokakuuta 2015

Minttumokkapalat - uunipellillinen

Nuo Pätkis-patukat ovat kyllä merkillisiä, ne aateloivat reseptin kuin reseptin. Mokkapaloja on tarjottu varmaan joka huushollin kahvipöydässä, mutta nekin muuttuvat hyvistä superhyviksi, kun laittaa vähän Pätkistä ja piparminttuaromia sekaan. Minttuista versiota mokkapaloista olen tehnyt monta kertaa vähän eri resepteillä, mutta viime keväänä kun päätin tehdä niitä naapurin Emman ylioppilasjuhliin, piti etsiä jostain se paras mahdollinen resepti, se löytyi TarunTaikakakuista. Tarun mokkapaloista käyttämää masaliisa-nimitystä piti oikein käydä googlettamassa. Sieltä selvisi, että se on porilainen sisäpiirijuttu, nimitystä käytetään vain Porissa. Pakko laittaa tonne oheen meidän uusimmasta perheenjäsenestä, vanhemman pojan ja tyttöystävän Pussesta kuva, kun hän on NIIN filmaattinen!







24 -30 palaa
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa 
5½ dl vehnäjauhoja 
3 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
3 rkl kaakaojauhetta 
1 pss (140 g)minipätkiksiä 
1 tl piparminttuaromia
Päälle:
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparminttuaromia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä. Lisää lopuksi paloitellut pätkikset. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla 20 minuuttia. Sulata päällistä varten kattilassa voi ja kun se on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja kaada pohjan päälle. Levitä päällinen nopeasti lastalla ja laita samantien nonparellit ennen kuin pinta kovettuu. Anna piirakan jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen leikkaamista, näin saat siistit palat. Mehevän piirakan voi tehdä pariakin päivää ennen tarjoamista.





4 kommenttia:

  1. Pätkikset vie melkein leivonnaisen kuin leivonnaisen seuraavalle tasolle. Minäkin olen testannut mokkapaloista tämän pätkisversion ja hyvää on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kummaa kun mäkään en oo mikään minttufani, mutta se Pätkis on vaan niin hyvää näissä leivonnaisissa! ☺

      Poista
  2. Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future. LOVE

    yours in this

    post!



    FunnyJoke.in

    VastaaPoista