perjantai 9. elokuuta 2013

Hunajaiset pikkunakit

Pihajuhlien toisena lihatuotteena oli broilerin hunajaiset pihvit grillistä, joten toinen lihatuote piti miettiä sellaiseksi, että sen saisi valmistettua uunissa. Koska broilerin pihvit olivat jo sen verran hintavia, valitsin pihajuhlien toiseksi "lihaksi" hunajaiset pikkunakit, jotka valmistuivat uunissa ja jotka oli erittäin helppo valmistaa. Reseptin olen joskus poiminut Avotakasta (muistaakseni). Herkullista sormisyötävää dipin kanssa!
juoksevaa hunajaa

Jos kypsennät nakit grillissä, työnnä ne metalliseen varrastikkuun pitkittäin. Jätä nakeille pieni väli. Sivele hunajasinapilla ja kypsennä viitisen minuuttia tai kunnes nakit ovat kypsiä. Jos käytät uunia, levitä nakit pellille leivinpaperin päälle ja paista kymmenisen minuuttia 200 asteessa. Sivele hunajasinapilla ja jatka kypsentämistä, kunnes nakit ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Voit sivellä nakit sinapilla kahteenkin kertaan. Anna jäähtyä. Pujota nakit cocktailtikkuihin kauniisti tarjolle. Tarjoa minttu- tai muun dipin kanssa.

Minttudippi
3 dl smetanaa tai ranskankermaa
1 tl sitruunamehua
1 tl sipulimehua (puserra sipulipala valkosipulipusertimessa)
2 rkl silputtua maustekurkkua silppuna
2 rkl silputtua tuoretta minttua
puolikas kurkku
suolaa, mustapippuria

Sekoita dipin ainekset keskenään, kurkku kuorittuna ja raastettuna. Dipin voi koristella halutessaan paprikajauheella ja muutamalla mintunlehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti