torstai 8. elokuuta 2013

Maailman paras mustikkapiirakka

Ihmisillä on hurjasti erilaisia näkemyksiä maailman parhaasta mustikkapiirakasta. Netissä, kun googlettaa "maailman paras mustikkapiirakka", niitä reseptejä on siellä pitkä rivi ja kaikki erilaisia. Ensimmäisen mielestä täytteessä on kermaviiliä, toisen mielestä pelkkä perunajauho ja sokeri mustikan lisäksi riittää. Kolmas haluaa pullataikinasta pohjan. Kyllä näitä erilaisia näkemyksiä riittää. Plarasin mielettömän määrän reseptejä arkistoistani ja netistä ennen kuin aloin piirakkaa tekemään. Tämän piirakan valmistaminen juuri tällä tavoin on siis tarkan harkinnan tulos. Tosta täytteestä osa on lainattu Kinuskikissan eräästä omenapiirakkareseptistä. Tästä mun versiosta näätte jo aineista, että tän on pakko olla hyvää. TÄMÄ ON TAIVAALLISEN MAKUISTA. Eli jos mun pitäis olla joku ruoka, olisin tämä piirakka! Lisätietona ilmoitan, että Rauman Lukko hävisi tänään harjoitusottelun KHL-seura Lev Prahalle niukasti 4-5. Todella jännä ja viihdyttävä matsi. Lukko rules!



















200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 1/2 dl maitoa
1 pss Vanhan ajan Vaniljakastiketta (Blå Band)
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
400 -500 g mustikoita (1 rasiallinen)
n. 1 rkl perunajauhoja 
sokeria
n. 1/2 dl siirappia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin. Voitele (pyöreä halkaisijaltaan 27 -30 cm) piirasvuoka tai uunivuoka ja levitä taikina pohjalle ja reunoille. Tähän piirakkaan sopii, että reunojakin on reilusti. Sekoita vaniljakastikejauhe vispilällä maidon joukkoon ja laita kylmään 10 minuutiksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja sekoita vähän voimaakin käyttäen, on aika tömäkkää sekoitettavaa. Lisää täyte lastalla piirakkapohjan päälle. Helpointa oli edetä keskeltä reunoille. Levitä mustikat täytteen päälle. Ripottele pinnalle ensin perunajauhoja, sitten vähän sokeria ja lopuksi valuta siirappia suoraan tetran kaatonokasta nauhana piiraan päälle. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Kun reunat ovat vähän ruskistuneet lisää leivinpaperi piiraan päälle, etteivät reunat pala. Nokkela keino on piirtää piirakkavuuan ääriviivoja myöten rengas leivinpaperille ja leikata sitten keskeltä pyörylä pois muutaman sentin pienempänä kuin ääriviivat. Tämä toimi hyvin, koska mustikoiden kostuttama täyteosa tarvitsi vielä kypsymistä. 


2 kommenttia:

  1. Nam! Uskotaan, noista aineksista ei voi tulla muuta kun parasta!!
    Tiukka tappio, mutta silti Hyvä Lukko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukko näyttää olevan hurjassa iskussa. Käy lukemassa tämä http://www.raumanlukko.fi/ajankohtaista/uutiset/lukolle-rankkarivoitto-sportista

      Poista