maanantai 4. elokuuta 2014

Mustikka-valkosuklaakakkukakku

Kun aloin laatia reseptiä tähän mustikkakakkuun mielessäni pyöri kaikenlaisia ainesosia ja valmistustapoja. Ihan ensin tulin siihen tulokseen, etten ainakaan keitä mitään hilloa mustikoista, vaan survoin uuden sadon mustikat tehosekoittimella, laitoin tomusokeria joukkoon ja survoin koko hoidon tiheän siivilän läpi, jotta sain soseesta ihan samettista. Tämän soseen sekoitin kermavaahdosta ja kreikkalaisesta jugurtista sekoittamaani mousseen, lisäksi sulatin valkosuklaata joukkoon makua antamaan. Kakun päälle laitoin pensasmustikoita ja kiilteen. Pohjan tein diggestive-kekseistä ja kakun reseptin muokkasin halkaisijaltaan 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Tein tämän kakun tilauksesta perhetutun pienen prinsessan ristiäisiin. Pahoittelen kakun hakutilanteessa huonoja kolmessa sekunnissa otettuja pimeitä kuvia. Onnea Aava Eveliina Elisabethille, oikein kauniin nimen vanhempasi ovat sinulle valinneet!










24 senttiä halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka
Pohja:
180 g Diggestive-keksejä
80 g voita
Täyte:
200 g mustikoita
1/2 dl tomusokeria
200 g valkosuklaata
3 dl kermaa
5 dl paksua (ei kevyt) kreikkalaista jugurttia
1 dl tomusokeria
6 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
Päälle:
pensasmustikoita
Kiille:
3 dl vettä
tilkka mustikka- tai mustaviinimarjamehua
1 1/2 dl hyytelösokeria

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon 1/2 dl tomusokeria. Kaada seos tiheän siivilän läpi, että saat siemenet pois. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita jugurtin joukkoon loppu 1 dl tomusokeria ja sulatettu suklaa. Kääntele kermavaahto varovasti massan joukkoon. Kuumenna sitruunamehu kieuhuvaksi, purista liivatteista vesi ja sulata ne sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku kylmään hyytymään ainakin 4:ksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Lado pensasmustikat kakun päälle ja kiehauta kiilteen ainekset kattilassa. Kaada kiille vähän jäähtyneenä mustikoiden päälle. Anna hyytyä kylmässä vielä tunnin ajan. Irroita kakku varovasti vuoasta veitsen tai lastan avulla.






4 kommenttia:

  1. Tämäkin kyllä maistuisi! Mustikka ja valkosuklaa toimii aina.
    Ootko muuten ostanut nuo kakkualustat Eskimo Finlandista? Sieltä saa edullisesti myös kakkulaatikoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tilannut ne jostain nettiputiikista, ihan hirveesti kiitoksia vinkistä, koska ollaan menossa sinne tehtaanmyymälään huomenna, pitää katsella sillä silmällä ympärilleen!

      Poista
  2. Tein tämän muutama viikko sitten ja oli muuten todella hyvää. Käytin ihan metsämustikoita (isoja tänä vuonna) sekä täytteessä että päälle enkä siivilöinyt sosetta, ei haitannut ainakaan meitä. En löytänyt ohjeesta missä vaiheessa tämä mustikka/tomusokeri lisätään seokseen (?) Seoksen väristä päätellen jossain kohtaa :) Ihanaa oli ja työkaveritkin tykkäsivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvänmakuinen kakku munkin mielestäni. Kiitos vinkistä, tomusokeri laitetaan sinne jugurtin joukkoon ennen sitä suklaan lisäämistä. Mä kävin lisäämässä tiedon reseptiin!♥

      Poista