lauantai 20. syyskuuta 2014

Jugurtti-kapriskastike

Aika usein on niin, että kun teen jotain ruokaa, jonka kanssa tarvittaisiin dippiä, en suunnittele sitä etukäteen, vaan teen sen niistä aineksista mitä kotona sattuu olemaan. Niin kävi tämänkin kastikkeen kanssa. Vaikka lohi oli hankittu jo edellisenä päivänä ja olin jo päättänyt valmistaa sen anjoviksen kera, aloin miettimään kastiketta vasta vähän ennen kun laitoin kalan uuniin. Kylmää vai lämmintä kastiketta? No kylmää tällä kertaa. Kyllä siitä silti tuli erittäin kelvollinen kalan kastike, vaikka sen hetken mielijohteesta sutaisinkin. Maukkaan pesto-anjovislohen resepti löytyy täältä. Pitää tallentaa se tänne mun sähköiseen keittokirjaani, että saatte tekin maistaa ja mä voi tehdä sitä uudelleen!




Jugurtti-kapriskastike
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
1 rkl majoneesia
1 rkl kapriksia
2 rkl ruohosipulisilppua
(ripaus suolaa)
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria myllystä

Pilko kaprikset veitsellä pieneksi silpuksi. Hienonna myös ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna kastikkeen tekeytyä kylmässä hetki. Tarjoa kalan kastikkeena tai dippinä. 




2 kommenttia:

  1. Mää niin ihailen tätä postaustahtia, käyn kurkkimassa mitä touhuilet ja aina on jotain uutta. Tämäkin tosi mukavanoloinen resepti, just tuolla kaapissa olis tota turkkilaista...tosin se menee aika mukavasti yksinäänkin mustikoiden kera :D, mutta kun olis tota kalaakin, niin taidan tempasta tästä huomenna sen kans kastikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmänkin tarttis postata, puolet kuvatuista jää tänne laittamatta, kun ei vaan ehdi eikä aina jaksa. Tää oli oikein kivan makuinen kastike!

      Poista