sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Baileys kerroskakku

Mulla on tapana aina välillä viedä tuliaisina kakku, kun menemme kavereille kylään. Tämän kakun vein tässä taannoin hyville ystäville, kun menimme heille iltaa istumaan. Tällainen "kakkukeissi" kannattaa kyllä sopia etukäteen, ettei emännän tarvitse panostaa kahvipöydän tarjottaviin ja muutenkin selvittää onko se tuliaisena ihan ok. Toiset haluavat ehdottomasti tehdä/hankkia itse tarjottavansa ja joillekin se on vaan helpotus, jos vieraat tuovat särvintä tullessaan. Kakun löysin Liemessä-blogista, siellä se oli jouluisena versiona, mutta vaihdoin täytteestä piparkakkumausteen raastettuun tummaan suklaaseen, kostutin kakun maidolla ja vaihdoin karpalot mustikoihin. Tällaisena versioina sitä voi mun mielestä tehdä läpi vuoden. Mulla on kaksi samanlaista halkaisijaltaan 20-senttistä alumiinista kakkuvuokaa, tein kakut niihin. Ei ne oo edes irtopohjavuokia, mutta niitä voi mainiosti käyttää kerroskakun tekoon.






2 irtopohja- tai muuta (samakokoista) 18 -20 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa
Pohja:
100 g voita
2 dl ruokosokeria (tai 1 dl ruokosokeria ja 1 dl fariinisokeria)
75 g tummaa suklaata sulatettuna
2 munaa
1,5 dl Baileys likööriä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
Kostutus:
1/2 dl maitoa
Täyte:
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl tummaa suklaata raastettuna
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
Väliin ja koristeluun:
mustikoita
tomusokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita se sitten taikinaan munien ja liköörin kanssa. Lisää lopuksi nopeasti vatkaten keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Jaa taikina kahteen voilla voideltuun ja vehnäjauhoilla leivitettyyn vuokaan. Paista kakkuja 175° noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoissa, ennen irroittamista. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa loput aineet, kaakaojauhe ja tomusokeri siivilöitynä. Kostuta alempi kakkupohja hyvin, myös reunoilta. Levitä puolet täytteestä kakun päälle, sitten mustikoita ja tomusokeria sekä toinen kakku päälle. Kostuta sekin ja levitä toinen puoli täytteestä päälle. Koristele mustikoilla ja tomusokerilla. Tarjoa heti.




6 kommenttia:

  1. Mä ihastuin tähän samaiseen kakkuun jo joulun aikaan, mutta en sitä silloin ehtinyt tekemään. Ehkä kokeilen nyt tätä sun versiota kakusta! ☺

    VastaaPoista
  2. Kun sitä vähän muokkasi, siitä sai oikein mehevän ja makoisan kakun, jota voi tehdä koska vaan!☺

    VastaaPoista
  3. Todella herkullisen näköinen ja kaunis kakku! Mäkin tykkään viedä tuliaisina leivonnaisia, mutta itse en hirveästi niistä tykkää, kun tietty itse haluan aina leipoa kun siihen on mahdollisuus ;) Harva silti edes haluaa mulle kakkuja tuoda, vaan enemmänkin kaikki mielellään tulevat tänne kun tietävät, että aina on herkkuja tarjolla :) Mutta yleisesti ottaen on kyllä aina viisasta kysyä sopiiko kakkua tms viedä. Itsekin juuri kokeilin suklaata ja mustikoita yhdessä ja hyvää oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kattomassa ne sun ihanat whoopiet, pitäisi itsekin kokeilla, en ole koskaan tehnyt!☺

      Poista
  4. Onpas mehevän näköinen Baileys-kakku :) Mielenkiintoinen ja erilainen ohje, kun olen aina törmännyt sellaisiin kakkuihin, joissa Baileys tulee täytteeseen eikä pohjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me tykättiin kaikki tästä kakusta, pohja oli oikein mehevä ja täyte hyvää. Jos on lapsia syömässä kakkua, se Baileys kannattaa varmasti kiehauttaa ennen kuin sen sinne täytteeseen laittaa, niin haihtuu se alkoholi pois!☺

      Poista