perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kasvisjauhelihapaistos

Mua on pyydetty laittamaan tänne jotain kevyempiä reseptejä, niistä pöperöistä, joita tuon aamulla nauttimani rasvanpolttosmoothien kanssa sitten päivän aikana syön. Tässä on yksi julkaisukelpoinen tekele, josta tuli mielestäni todella maukas. Tämän paistoksen juju on mielestäni tuo kukkakaali, jonka raastoin ja laitoin raakana sinne joukkoon. Se antaa mukavasti makua ja saostaa kivasti tuon liemen, joka on muuten pelkkää tomaattimurskaa. Se riittää liemeksi, sillä kesäkurpitsoista tulee lisää nestettä niiden kypsyessä. Tomaattimurskaa ei mielestäni tarvitse maustaa etukäteen mitenkään, vaan mausteet voi laittaa suoraan vuokaan ja sitten "käsipelilllä" sekoitella ne sekaisin muiden ainesten kanssa. Reseptiä en kirjannut minnekään ylös, pitää laittaa se tänne niin kauan kuin muistan ainekset ja mausteet, että voitte kokeilla ja saan itsekin tehtyä tätä toistekin. Tätä oli meillä päivällisellä muistaakseni viime sunnuntaina. Muistaakseni sanon sen takia, että meillä töissä riehuva flunssaepidemia kaatoi minut kolmeksi päiväksi petiin ja katosi tuo ajantajukin. Mulle ei yleensä tule kuumetta, mutta tällä kertaa tuli ja nousikin ryminällä. Tänään olen kuitenkin back to business eli lähdössä töihin ja illalla sitten kannustamaan Lukko voittoon Kalpasta, pudotouspelien ensimmäiset pelit näet pelataan tänään!










1 sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
öljyä kuullottamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
currya
1 pieni kukkakaali
2 kesäkurpitsaa
1 punainen suippopaprika
1 prk (400 g) tomaattimurskaa (kuva ja lisää kevyitä reseptejä)
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää broilerin jauheliha pannulle ja anna sen ruskistua. Mausta suolalla, mustapippurilla ja currylla. Raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi. Pilko kesäkurpitsat kuorineen suurehkoiksi paloiksi ja suippopaprika pieniksi paloiksi. Laita kaikki ainekset uuninkestävään vuokaan ja sekoita käsin. Tasoita pinta ja laita kansi tai folio vuoan päälle. Paista uunissa keskitasolla 40 -50 minuuttia 200°. Ruoka sisältää niin paljon kasviksia, ettei salaattia tarvita välttämättä lisukkeeksi, esim. raejuustoa  voi lisätä lautaselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti