perjantai 27. maaliskuuta 2015

Jallusoosi - pihvin paras kaveri

Meidän firman kokit teki joskus Road Trip-kiertueen, jonka aikana he rantautuivat eri paikkakunnille ja kävivät laittamassa hyvää ruokaa omilla resepteillään ruokaloissamme. Me tykästyttiin mun työkavereiden kanssa tähän ihanaan kastikkeeseen, joka on yhden kiertuelaisen, Mikkolan Ripen käsialaa. Huippukokin ruokablogiin voi tutustua täällä. Saatiin sitten Ripeltä tää resepti ja sen jälkeen tää on kuulunut meidän työpaikalla yhden sun toisen vakiokastikkeisiin silloin kun tarvitaan hyvälle pihville arvoisensa kastike. Tämän kastikkeen valmistaminen on siitä mukavaa, että kaikkea ei tarvitse tehdä alusta asti itse, vaan tämä reseptihän on tuunattu valmiskastike. Tarjosin kastikkeen tällä kertaa naudan sisäfilepihvien kanssa, ohessa mulla oli juuresmuusia. Mä tykkään, että tuo hakattu timjami ja  sipuli jää sinne kastikkeeseen, mutta tokihan ne voi myös siivilöidä sieltä pois. Tota liekittämistä ei kannata yhtään pelätä, jos ei sitä ole ennen tehnyt, pitää vaan muistaa, ettei tee sitä siellä huuvan alla, vaan ottaa sen paistinpannun pois sieltä liedeltä, että se liekki saa vapaasti humahtaa. Jos ruokaan laitetaan viiniä, kokki voi hyvällä omalla tunnolla naukailla sitä ruokaa laittaessaan, mutta tässä soosissa en kyllä suosittele sitä. Jaloviina on nimittäin sen verran kovaa kamaa, että voi mennä se syömisen nautinto piloille!










1 prk (2 dl) HK Kermakastiketta
1 tl sinappia
2 -4 cl jaloviinaa
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sweetchilikastiketta
1/2 rkl mustapippuria rouheena
1/2 dl silputtua sipulia
1/2 dl silputtua tuoretta timjamia
nokare voita
suolaa
1 dl kermaa
tilkka hunajaa

Sulata nokare voita pannulla ja lisää sinne sipuli, timjami, mustapippuri, sinappi ja sweetchili. Kun sipuli on kuullottunut lisää jaloviina. Liekitä kastike, että alkoholi haihtuu. Lisää kermakastike ja kerma. Hauduta noin 5 minuuttia. Lisää valkoviinietikka ja tilkka hunajaa. Tarkista maku ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja/tai mustapippurilla. Voit siivilöidä kastikkeen halutessasi. Tarjoa naudan pihvin kastikkeena, lisänä juuresmuusia tai keitettyjä perunoita ja salaattia.





4 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mikä annos ja soosi ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soosi on tosi hyvää, huvittavaa on se, että toin itselleni Tallinnasta ihan koko pullon sitä Jaloviinaa tätä kastiketta varten. Tähän menee kyllä niin vähän tota alkoholia, että täytyy varmaan kehitellä jotain muitakin reseptejä siitä!☺

      Poista
  2. Pihvejä paistellaan silloin tällöin ja tähän asti on pippurinen soosi konjakilla maustettuna ollut lempparimma. Kokeillaan ens kerralla tätä ohjetta...tarkistin jo mieheltä, jotta löytyykö aineita. Ei löytyny, vaan ei mennyt montaakaan tuntia kun nestemäiset ainekset olivat valmiina.... pihvit vielä puuttuvat. Pääsiäisen jälkeen sitten. Ihanan värikäs annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että tämäkin soosi toimisi konjakillakin, mutta kun se mun Virosta hankittu Jaloviina-pullo on vielä melkein täynnä, täytyy tehdä siitä!☺

      Poista