torstai 28. elokuuta 2014

Broileri-pestopiirakka, uunipellillinen

Kun on tulossa vähän isompi porukka vieraita, teen yleensä uunipellillisen jotakin suolaista piirakkaa. Olen pidemmän aikaa etsinyt hyvää broileripiirakkaohjetta tämän kokoisena, kunnes Hellapoliisin Kodin juhlakirjaa selaillessani huomasin tämän mielenkiintoisen piirakkareseptin. Heti ainekset nähtyäni tiesin, että tää on mun juttu, ihan pakko kokeilla. Broilerin fileesuikaleita, pestokastiketta, aurinkokuivattua tomaattia ja basilikaa, nam! Muuten noudatin ohjetta aika tarkoin, mutta vehnäleseiden sijaan käytin kauraleseitä ja juustoraasteena mulla oli emmental-mozzarella. En tiedä miten sitä reseptiä luin, mutta juustoraastetta lipsahti 100 g enemmän kuin ohjeessa oli, luulen että piirakan maku vaan parani. Ihan superhyvää piirakkaa, sitä kannattaa hiukan lämmittää juuri ennen tarjoilu, niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Mun uuni on 60 cm leveä, tämä piirakka on mitoitettu sen kokoiselle uunille.














25 -30 palaa
Pohja:
300 g voita tai margariinia
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnä- tai kauraleseitä
1 dl vettä tai kermaa
Täyte:
2 rkl öljyä
400 -500 g broilerin (maustamattomia) fileesuikaleita (laitoin 450 g)
100 -150 g punaista (tai vihreää) pestokastiketta
3 -4 valkosipulin kynttä
1 dl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 ruukku basilikaa hienonnettuna
5 dl ruokakermaa tai kerma-maitoa
5 munaa
300 g mozzarellaraastetta (laitoin 400 g emmental-mozzarellaraastetta)

Yhdistä pohjan rasva, suola, jauhot ja leseet. Nypi ne ryynimäiseksi ja lisää neste. Sekoita taikinaa vain vähän, sen verran että saat siitä tasaisen. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista pohjaa 225° uunin alaosassa 10 minuuttia. Kuumenna öljy pannulla, lisää broilerin suikaleet ja paista ne kypsiksi. Lisää pestokastike ja pieniksi pilkotut tai puristetut valkosipulin kynnet paistamisen loppuvaiheessa, sekoita ja anna valkosipulin kypsyä hetki. Levitä broileriseos esipaistetulle pohjalle. Ripottele päälle aurinkokuivattua tomaattia ja basilikaa. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle. Paista piirakkaa vielä 200° uunin alaosassa 30 -40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä, leikkaa se paloiksi ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen asti. Lämmitä piirakkaa hetki miedolla lämmöllä ennen tarjoilua.


8 kommenttia:

  1. Juustoa ei voi olla koskaan liikaa! :D
    Hyvännäköistä piirakkaa. En ole koskaan tehnyt broileripiirakkaa, mutta tämän ohjeen kyllä "korvamerkitsin"! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen broiskusta piirakkaa tämän tästä milloin milläkin reseptillä. Tämä piirakka oli kyllä superhyvää!♥

      Poista
  2. Ihanat ainekset ja hyvännäköinen piirakka. Minustakaan juustoa ei voi olla liikaa ja olen varsin avokätinen sen annostelun suhteen ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli todella herkullista. Mä olen nykyisin ihan höveli ton juuston kanssa, tungen sitä joka paikkaan ja paljon! ♥

      Poista
  3. Ihana, iso suolainen piirakka! Tätä täytyy kokeilla jonakin päivänä - tuostahan on kiva ottaa pala lounaaksi ja salaattia viereen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kyllä kivat ainekset vaikka sinne lounaalle. Joskus vois tehdä vaikka tarkoituksella pienemmän piiraan vain lounaalle!♥

      Poista
  4. Aivan ihana piirakka ja aineet. Olen nyt vasta tykästynyt peston makuun ja laitan sitä melkein joka paikkaan :) Tätä tulee varmasti tehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa pestosta. Kaupasta ostettua on aina kaapissa ja silloin tällöin tulee itsekin tehtyä! ☺

      Poista