maanantai 27. lokakuuta 2014

Naudanlihakiusaus

Teen tosi harvoin ruokaa valmiista perunasipulisuikaleista, kun tuntuu, että niistä tulee aina samanmakuista, vähän tylsää ruokaa. Tässä taannoin mukaani tarttui kuitenkin lähikaupan pakastealtaasta puolen kilon pussi. Vasta kotona mietin, että miten ne valmistaisin. Mulla sattui olemaan jääkaapissa kaupan irtotiskistä myytäviä naudan suolalihasiivuja, päätin kokeilla niitä. Naudan kanssa sopi timjami yrtiksi ja kolmen juuston kerma kruunaisi koko komeuden. Suolaa ei tarvitse välttämättä laittaa ollenkaan tai sitten hyvin varovasti, noissa suolalihasiivuissa on sen verran suolaa, että ne maustavat kyllä perunatkin. Yksinkertaisen vihersalaatin kanssa tätä meillä syötiin ja täytyy sanoa, että kelpo kiusausta meillä keskiviikon kunniaksi syötiinkin!












2 -3 annosta
1 pss (500 g) pakasteperuna-sipulisuikaleita
mustapippuria myllystä
vähän tuoretta timjamia
(ripaus suolaa)
1 prk (2 dl) kolmen juuston kermaa

Levitä uunivuoan pohjalle puolet peruna-sipulisuikaleista. Ripottele päälle vähän pippuria ja silputtua timjamia. Suikaloi naudan suolalihasiivut ja levitä niistä seuraava kerros vuokaan. Päällimmäiseksi loput peruna-sipulisuikaleet, mustaapippuria ja timjamia. Kaada lopuksi vuokaan purkki kolmen juuston kermaa. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti