Heippa kaikille, I´m back to bisness elikä erittäin pitkän joulutauon jälkeen alan purkaa tekemisteni sumaa. Mä pidin totaalisen tauon, en blogannut, en seurannut muiden blogeja ja ja pidin tauon facebookistakin. Ihan hyvin se elo meni vanhanaikaisesti ilman näitä internetin ihmeitäkin. (Ihania blogikavereita oli kyllä vähän ikävä ♥). Työpäivän päätteeksi käyn vastailemassa tauon aikana tänne blogiin tulleisiin kommentteihin ja alan taas kurkkimaan mitä herkkuja kaverit ovat bloganneet! Kyllä munkin niitä reseptejä silti tuli talteen kirjoitettua ja ruokia kuvattua, tottakai. Mä laitan tänne ekaks ihanan simppelin punajuurisalaatin, jota olen jo joulun jälkeen tehnyt uudestaankin. Reseptin sain juniorin tyttöystävältä. Hän kertoi, että heillä syödään aina jouluna tosi hyvää punajuurisalaattia, jonka hänen isänsä valmistaa. Kiinnostuin sen verran, että pyysin reseptiä ja tekstiviestinä sen sitten sainkin. Mä niin tykkään näistä hyvistä, yksinkertaisista resepteistä, varsinkin jos lopputuloksena on jotain näin superherkullista. Tämä kauniin värinen salaatti sopii mun mielestäni juhlien pitopöytiin muutenkin kuin jouluna, mutta voisin kyllä tehdä sitä sunnuntain ruokapöytään tai ihan arkisenkin ruuan kaveriksi vuodenajasta riippumatta. Peittoaa 10 -0 teollisuuden valmistamat punajuurisalaatit. Terveisiä vaan Espooseen ja kiitokset ihanasta reseptistä!
1/2 prk (á n.570 g esim. Felix) etikkapunajuurikuutioita
1 hapokas omena (jouluna jouluomena, muulloin esim. Pink Lady tai Granny Smith)
n. 10 cm pala purjoa
Kastike:
1 prk kermaviiliä
1 dl majoneesia (omatekoinen http://kanapeet.blogspot.fi/2014/06/pikamajoneesi-kymmenessa-sekunnissa.html)
vähän suolaa
hiven valkopippuria
Valuta punajuurikuutiot. Kuori ja kuutioi omenat punajuurikuutioiden kokoisiksi. Hienonna purjo. Sekoita kastike kulhossa ja mausta se (varovasti) suolalla ja valkopippurilla. Lisää punajuuri- ja omenakuutiot sekä purjosilppu. Anna salaatin tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Sekoita salaatti ja siirrä se tarjoiluastiaan vasta juuri ennen ruokailua.
Mukavaa, että oot palannut blogin ääreen. Mä jo ehdin murehtia, että mitä sulle on oikein tapahtunut <3
VastaaPoistaMä tykkään valtavasti punajuurisalaatista, mutta jostain syystä en oo koskaan tehnyt sitä itse. Täytyisi kyllä jossain vaiheessa ottaa itseään niskasta kiinni ja kokeilla, kun ei se näköjään niin vaikeaa ole valmistaa :)
Kiva,että oot kaivannut, se kyllä lämmittää mieltä. Se blogitauko tuli niin yllättäen ja suunnittelematta, etten sitten laittanut tänne mitään tietoa itsestäni. Olis kyllä pitänyt. Ei mulle muuta tapahtunut kuin, että kiire vei olevinaan mennessään sitä joulua valmistellessa. Meillä oli toistakymmentä henkeä joulunvietossa. Joululahjojen osto jäi sekin viime tinkaan ja sitten piti vielä käydä sitä jääkiekkoakin katselemassa.♥
PoistaTää punajuurisalaatin resepti oli mun mielestäni todellinen "löytö", niin helppotekoinen ja ihanan makuinen. Se on kummaa, että hyvät reseptit on joskus niin uskomattoman yksinkertaisia!☺
Komppaan Anua, IHANAA että olet tullut takas!!! ♥
VastaaPoistaHuoli vähän jo kalvoi sydäntäni, että ei kai sulle tai kellekään perheenjäsenelle ole sattunut mitään!! Kummasti sitä kiintyy ihmisiin joita ei ole edes koskaan tavannut.... ♥
Ja kiitos punajuurisalaatin ohjeesta, isäntä on tästä varmaan ihan myyty!! ☺
Kyllä niin sydäntä lämmittää, että ootte kaivanneet♥♥♥Mä tossa jo Anulle vastasinkin, ettei mulle mitään muuta ihmeellistä ole tapahtunut kuin hirmuiset joulukiireet, jääkiekko ja sen sellaista. Toden sanoakseni valtavat muutokset töissä taisivat myös vaikuttaa asiaan. Sitten mä aattelin, että laitan tän blogin ja facebookin totaalisesti vähäksi aikaa pois kiireitteni tieltä. Täytyy kyllä sanoa, että tuntuu kyllä mukavalta olla taas menossa mukana. Kyllä mun täytyy sanoa, että vaikkei ole koskaan nähtykään niin kyllä mä teistä työkavereillenikin puhun hyvin ylpeänä blogiYSTÄVINÄNI, siis todella TÄRKEITÄ ihmisiä elämässäni!♥
PoistaToi salaatti on törkeen hyvää!☺
Näyttää kyllä niin hyvältä että pitää itsekin tehdä :) Osaatko sanoa että kauankohan salaatti säilyy?
VastaaPoistaMajoneesihan tässä on se heikosti säilyvin, mutta arvioisin, että viikon kuluessa kannattaa syödä. Tarjoilutilanteessa pöytään ja aina heti jääkaappiin sen jälkeen!☺
Poista