sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suussa sulavat silakkarullat - vain kolmesta raaka-aineesta!

Tässä on taas mainio resepti niille, jotka eivät halua viettää keittiössä koko päivää, eikä niitä aineksiakaan tarvitse laittaa edes kauppalistaan. Kyllä kolme ainesta muistaa ilman lappuakin. Silakkafileitä, anjovista ja kermaa, edes suolaa ei tarvita, anjovisten suola riittää silakalle. Mä vähän epäilin kyllä sitä riittävyyttä, mutta kyllä tämä resepti toimii hyvin. Rullat ovat hyviä lämpimänä, mutta erinomaisen makuisia myös kylminä. Kylminä niitä voisi hyvin tarjota näillä leveysasteilla esim. illanvietossa, jossa tarjotaan tapas-tyylistä purtavaa, joko ihan sellaisenaan tai pienten leipien päällä. En tiedä olisko tarvinnut, mutta mä leikkasin rullaamisen jälkeen saksilla selkäevän pois silakoista, ettei se jäänyt siihen päälle törröttämään, niin ne rullat näytti kauniinmilta mun silmääni. Resepti on peräisin Rymättylässä sijaitsevasta maan kuulusta kalaravintolasta, Pentti Oskari Kankaan omistamasta Herran Kukkarosta. Reseptin olen poiminut jostain lehdestä. Mekin ollaan joskus ajeltu sinne isänpäivälounalle vuosia sitten, kun pojat oli pieniä. Oli oikein kivannäköinen paikka ja hyvää kotoisaa, saaristolaishenkistä ruokaa.






noin 20 silakkafileetä
anjovista purkista, joko 1 iso tai 1-2 prk pieniä
noin 1/2 l (kuohu)kermaa

Napsaise halutessasi saksilla selkäevä silakkafileistä pois. Levitä silakkafileet työlaudalle ja laita jokaiselle pala anjovista. N. 1 cm leveä ja 2 -4 cm pitkä palanen jokaiselle fileelle. Rullaa fileet ja lado ne matalaan uunvuokaan. Kaada päälle kermaa niin, että kalat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä 175° uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lämpimänä perunoiden kanssa, jolloin maustunut kermakastike toimii kastikkeena, Lämpimänä tai kylmänä voit tarjota ne pitopöydässä tai illanistujaispöydässä. Jos tarjoat kylmänä, nosta ne liemestä pois, kun liemi on vielä lämmintä ja notkeaa ja nosta rullat vaikka pysyasentoon tarjoiluastiaan.




2 kommenttia:

  1. Onpa kiva ohje, tämmöisiä voisi tosiaan tehdä tapaskemuihin, maistuisivat varmasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä tosi hyviä, kylmänä ihan yhtä herkkuja kun lämpimänäkin!☺

      Poista