perjantai 22. marraskuuta 2013

Cattelinin herkkusienisalaatti

Cattelin on klassikkoravintola Tukholman Vanhassakaupungissa. Ove Pihlin Suomessakin julkaistun Cattelinin keittokirjan ansiosta ravintola on tunnettu Ruotsin lisäksi myös täällä Suomessa. Tämä yksinkertainen alkuruoka kuuluu Cattelinin suosikkeihin. Minä tarjosin sen salaattina pääruuan yhteydessä tässä taannoin kun meillä oli vieraita. Kovassa kiireessä jäi persiljakin vahingossa pois salaatista, mutta hyvää se oli ilmankin. Löysin tämän reseptin Makuja-ohjelman nettisivuilta, mutta huomasin, että salaatti oli suoraan suomennettu ruotsalaisen TV4-ohjelman sivuilta, kuvakin näytti olevan sieltä peräisin ja sitä paitsi nimikin oli väärin suomennettu! Mandoliini on oiva apuväline tämänkin salaatin herkkusienien siivuttamisessa. Koska todellakin tein tämän salaatin kiireessä, en sekoittanut kastiketta sieniin, vaan kaadoin sen vain sienten päälle, toimi hyvin sekoittamattakin, koska salaatti tarjottiin välittömästi kun se valmistui. Taas tuli todettua, että yksinkertainen on HYVÄÄ!






alkupalana neljälle hengelle:
300 g (yksi rasia) herkkusieniä
1 valkosipulin kynsi
1 dl persiljasilppua
vihreää salaattia
Kastike:
1 dl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
4 dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita kastikkeen viinietikka ja sinappi ja lisää öljy ohuena nauhana joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita yli jäävä kastike jääkaappiin säilöön, se säilyy siellä pari viikkoa. Puhdista sienet ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Voit tässä vaihessa sekoittaa niihin kulhossa vähän kastiketta (tai laita kastike vasta lautasella sienten päälle). Laita annoslautasille tai isolle laakealle lautaselle jotakin vihreää salaattia pohjalle pediksi. Lisää herkkusieniviipaleet salaatin päälle. Purista valkosipulin kynsi sieniviipaleiden päälle. Sirottele pinnalle persiljasilppua. Tarjoa välittömästi, etteivät sienet harmaannu ja pehmene.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti