sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Jouluinen perunasalaatti

Olen perunasalaattifani, siksi näitä salaatteja ilmaantuu tänne blogiin tämän tästä. Sain eräästä lehdestä pyynnön tehdä pikkujouluruokia. Mikään ei sovi paremmin pikkujoulupöytään kuin perunasalaatti ja jos siihen vielä laittaa jouluisia juttuja mukaan. Aineksia miettiessäni mieleeni tuli perunan lisäksi punasipuli, porkkana, omena ja pähkinät ensin alkuun. Sitten sain idean, että kokeilen marinoida omenakuutiot glögissä saadakseni salaattiin lisää joulun makua. Tosta tulisi aika "lempeän" makuinen, joten se kaipaa vähän chiliä mukaan. Pähkinöiden pitää olla pehmeitä, että ne sopivat muiden ainesten kanssa, pekaani- tai saksanpähkinöitä. Ostin molempia ja laitoin joukkoon saksanpähkinöitä. Käytin tähän laadukasta Hellmann´sin majoneesia, tuon kermaviilin ja jugurtin tilalla voisi käyttää esim. creme fraicheakin. Kermaviili, jugurtti tai creme fraiche käy, kunhan niitä on yhteensä 3 dl. Tältä pohjalta lähdettiin liikkeelle ja jouluisesta perunasalaatista tuli oikein hyvää, ihan julkaisukelpoinen resepti! (Kävin vielä lusikan kanssa jääkaapilla jälkikäteen tarkastamassa, KYLLÄSE OLI OIKEESTI HYVÄÄ.)




10 perunaa
1 pienehkö porkkana
1 punasipuli
1 omena
marinointiin glögiä
muutama saksan- tai pekaanipähkinä (laitoin 6 kpl)
1/2 punainen mieto chili
suolaa
piripiripippuria myllystä
2 dl kermaviiliä
1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
2 rkl majoneesia

Keitä perunat ja porkkana kypsiksi ja anna niiden jäähtyä. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä. Kuori ja kuutioi omena. Laita omenakuutiot kulhoon ja glögiä päälle sen verran että ne peittyvät ja nosta kulho kylmään marinoitumaan muutamaksi tunniksi. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Kuori ja silppua sipuli. Laita kulhoon kermaviili, jugurtti ja majoneesi. Mausta suolalla ja piripirillä. Valuta omenakuutiot lävikössä. Lisää sen jälkeen perunat, porkkana, sipuli ja omena joukkoon. Ota chilistä siemenet pois ja hienonna se tosi pieneksi. Lisää salaattiin. Silppua veitsellä pähkinät pieniksi ja sekoita ne lopuksi salaattiin. Anna salaatin maustua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti