sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Pikamajoneesi kymmenessä sekunnissa - toimii!

Eilen katselin Iltalehden ruokaosiosta Kulinaarisen instituutin videon majoneesin valmistamisesta kymmenessä sekunnissa, heti alkoi kiinnostaa! Tänään kokeilin ja ihastuin, tämän helpommaksi majoneesin teko ei tule ja tämä on hyvää. Mä tein kaksinkertaisen annoksen, johon lisäsin yhden grillatun säilykepaprikan soseutettuna, savupaprikajauhetta, tilkan sitruunamehua ja ne pakolliset suolat ja pippurit, tuli ihan törkeän hyvää. Näen itseni tekemässä tätä majoneesia joku viikonloppu, kun vieraat ovat jo ajaneet pihalle. Minä ehdin vielä pyöräyttää kaikessa rauhassa herkullisen majoneesin!
1. Riko muna korkeareunaiseen lasiin tai kapeaan korkeareunaiseen muoviastiaan

2. Lisää 2,5 dl hyvää rypsiöljyä tai 1/2 rypsiöljyä ja 1/2 oliiviöljyä

3. Lisää 1/2 tl sinappia

Aseta sauvasekoitin lasin tai kulhon pohjalle, täysi teho päälle. Nosta sauvasekoitinta pikku hiljaa ylös päin. Nyt on majoneesin perusosa tehty.

4. Lisää (ilman sauvasekoitinta) haluamiasi mausteita, alla esimerkkejä:

-suolaa, pippuria (nämä kannattaa lisätä melkein joka majoneesiin)

-etikkaa, viinietikkaa, sitruuna- tai limemehua

-chiliä, paprikaa, valkosipulia

-erilaisia yrttejä

Sekoita haluamasi mausteet majoneesin joukkoon. Majoneesi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

4 kommenttia:

 1. Testiin menee, en ole nimittäin ikinä tehnyt majoneesia itse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tehnyt monta kertaa "normi"tyylillä, mutta tästä tyylistä en koskaan enää vaihda pois. Miten tää voi olla niin helppoa ja tulee hyvää ja ihanan pehmeää.

   Poista
 2. Kyllä, onnistuu hienosti näin. Satuin katsomaan 24Kitchenistä, kun Teemu Laurell teki aivan samalla tavalla majoneesin joitakin viikkoja sitten. Ja tietysti heti piti testata. Hyvän makuista ja -rakenteista majoneesia vähällä vaivalla - itsekin käytän nykyisin mieluimmin tätä tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole sitä ohjelmaa nähnyt, mutta tämän videon huomasin Iltalehden sivuilta. Olen samaa mieltä, että tuo rakenne on tosi hyvä, sellainen kuohkea!

   Poista