maanantai 16. kesäkuuta 2014

Raparperi-mansikkamehu äidin reseptillä

Raparperilinjalla jatketaan tässä blogissa vieläkin. Mun äiti tekee tosi hyvää raparperi-mansikkamehua, tässä tulee resepti siihen. Oliskohan meillä ollut viimeksi tätä vanhemman pojan ylioppilasjuhlissa. Vähän oli vaikeeta onkia äidiltä reseptiä, kun hän tuumasi ensin, että en minä tiedä minkä verran siihen aineksia laitan! Tulihan se sieltä pienen miettimisen jälkeen, aineksien määrät nimittäin. Mä laitoin 3 litraa mansikkaa ja tuuppasin raparperin varsia mehumaijan ihan kukkupäälle täyteen. Mehua tuli noin 2,8 litraa, johon laitoin sokeria noin 800 g. Säilöntäaineita en laittanut, enkä pakastanut mehua. koska tarkoitus on juoda kaikki juhannuksena pois. Mun mehusta tuli ihan samanmakuista kuin äidinkin, joten olkaa hyvä!


3/4 raparperia
1/4 mansikkaa
1 litraan mehua 300 g sokeria
(säilöntäainetta)

Mehusta pätkityt raparperit (kuorineen) ja mansikat (ei tarvitse ottaa kantaa pois) mehumaijassa. Laita mehu kattilaan ja kiehauta se sokerin kanssa. Laita säilöntäainetta ohjeen mukaan, jos säilytät mehua kauemmin viileässä. Pullota huolellisesti pestyihin pulloihin kuumana ja sulje ne heti. Ilman säilöntäainetta valmistettu mehu pitää käyttää muutaman päivän sisällä tai voit pakastaa sen.


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos positiivisesta palautteesta. Ripustin pullot meidän terassille ja kuvasin ne siellä.

   Poista
 2. Kauniin väristä mehua! Mansikka ja raparperi on kyllä loistava yhdistelmä. Komeat pullot kruunaa mehun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina tykännyt tästä mehusta itse tehdyistä eniten, tämä on todella hyvää. Pullon ovat olleet mulla jo jonkin aikaa "tyhjän panttina", toisen ostin itse sisustuskutsuilta ja toisen sain kavereilta lahjaksi, nyt saivat "arvoisensa" sisällön!

   Poista
 3. Todella kaunis asetelma ja hyvän näköistä mehua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän pitäisi vielä tutustua tuon järkkärin salaisuuksiin, mutta joskus kuvista tulee ihan kelvollisia, vaikka en mä siitä kamerasta paljoakaan ymmärrä vielä! Mehu on munkin mielestä tosi kauniin väristä.

   Poista
 4. Kauniit kuvat ja herkullisen kuuloinen juoma! Mitä olet ostanut hienot pullot? Minäkin haluan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pullot ovat Living and Room-sisustuskutsuilta, toivottavasti teilläkin päin on sellaisia. Ne voi kyllä tilatakin joltakin jälleenmyyjältä. Muistaakseni siellä on ihan kivoja samantyylisiä hillopurkkejakin.

   Poista