sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Sangria

Sangria kuuluu ehdottomasti mun lempijuomiini. Aina kun käydään ulkomailla, jos sitä vaan on saatavilla, niin aina löytyy mun lasistani! Meillä oli 3 litran punaviinilaatikko, jota säästeltiin juhannusaaton sangriaa varten. Tämä oli eka kerta, kun sitä itse väsättiin. Sangriareseptejä on melkein yhtä paljon kuin on tekijöitäkin, ei siihen mitään yhtä ja oikeaa reseptiä ole. Hedelmistä yleisimmät käytetyt ovat sitruuna ja appelsiini, mutta voit käyttää ihan mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana. Alkoholittomana se tehdään yleensä heldelmämehupohjaan ja alkoholipitoisena punaviinipohjaan. Oikein hyvää meidän sangriastamme tuli, hyvin näytti tekevän kauppansa! Reseptin laitan yhteen pullolliseen punaviiniä.


1 pll (halpaa) punaviiniä
1 l Spriteä
1/2 dl konjakkia (tai jaloviinaa)
1/2 dl coitreauta
2 appelsiinia
2 sitruunaa
1 banaani
jäitä

Laita ensin jäät kannun pohjalle. Paloittele seuraavaksi hyvin pestyt appelsiinit ja sitruunat kuorineen joukkoon. Siivuta banaanit ja puolita vielä siivut ja lisää ne joukkoon. Lisää sitten nestemäiset ainekset, sekoita hyvin ja tarjoa heti. Sekoitustikuiksi kannuun käyvät hyvin esim. puiset grillitikut.


2 kommenttia:

  1. Sangria on kyllä ihan parasta, nam. Terv. Pirjo K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan samaa mieltä kanssasi ja se kannattaa mielestäni sekoitella itse, vaikka Suomessakin on jo saatavilla valmiitakin versioita!

      Poista