lauantai 14. maaliskuuta 2015

Wilhelmiinat

Mä kun olen intohimoinen reseptien kerääjä, olen jemmaillut tämän tyylisiä respeptejä kasan. Luulin ihan oikeesti, että mulla oli näistä wilhelmiinoista/maailman parhaista viipalepipareista monta erilaista reseptiä, mutta ne olikin kaikki ihan samalaisia, heh! Kuitenkin viimeksi tekemäni, olivat ylivoimaisesti parhaita, mitkä mä olen ikinä tehnyt, maku oli huikeesti parempi kuin ennen, ihan täydellinen! Tutkin niitä reseptejä, selvittääkseni tän salaisuuden. Tulin siihen tulokseen, että juju on siinä, minkä mallisia ja pituisia ne tangot on, kuinka monta niitä on pellillä ja ennen kaikkea missä paistolämpötilassa ne piparit paistaa. Tankoja kun voi tehdä niin monella eri tapaa ja joissakin resepteissä tankoja voi laittaa pellille 2 -3, se kolmas on kyllä liikaa, 2 on oikea määrä. Sitten se tankojen malli; ennen olen tehnyt matalia tankoja, tällä kertaa tein aivan kantikkaan tangot. En tiedä vaikuttaako se makuun, mutta piparien ulkonäköön se ainakin vaikuttaa ratkaisevasti, niistä tulee täydellisen tasakokoisia. Sitten se paistolämpötila; kaikkea löytyi 175° - 225° väliltä, mulla 180° toimi kaikista parhaiten, siinä lämpötilassa pipareistani on tullut ylivoimaisesti parhaita. Kiitokset Sairaan Hyvää-blogiin hyvästä yksityiskohtaisesta reseptistä, jonka avulla munkin piparini muuttuivat maailman parhaiksi! Tällä kertaa tuli kehuja ihan jokaiselta maistelijalta. Näitä superhyviä viipalepipareita kannattaa tehdä niin arkeen kuin juhlaankin. Arkioloissa niitä voi dippailla maitoon ja juhliin piparit voi koristella vaikka sulatetulla suklaalla.








n. 40 kpl
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon hyvin vatkaten keltuainen ja siirappi. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda. Sekoita taikina tasaiseksi, hieman murenevaksi. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Muotoile niistä kahdelle leivinpaperoidulle pellille kantikkaita n. 40 cm pitkiä tankoja, 2 tankoa/pelti. Jätä tankojen väliin n. 10 cm tilaa, koska ne leviävät uunissa. Paista 180° uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot lämpiminä vinottain viipaleiksi. Jos teet puolikkaan annoksen, puolita muut ainekset, mutta laita keltuainen kokonaan ja vaniljasokeria 2 tl. Koristele halutessasi jäähtyneinä sulatetulla suklaalla.




2 kommenttia:

  1. Tää on myös mun luottoresepti, ihan parhaita tosiaan! Mä pyöritän tankoja, hyvin ja tasaisesti nekin leviää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla auttoi se kun tein tangoista kantikkaita, näin sain pikkuleivistä ihan tasakokoisia!☺

      Poista